ФЕД репрезентација Србије је, после драматичног меча са Хрватском (2-1), направила и трећи од четири корака до плеј-офа за попуну Светске групе (18-19. април). Последњи ће покушати сутра, на истом месту, у британском граду Бату, против бољег из меча Велика Британија - Мађарска, који ће одлучити победника друге групе.


Победоносни бод за Српкиње, после 1-1 у снигл мечевима, оствариле су јунакиња дана Олга Даниловић и Александра Крунић, које су победиле хрватски дубл Дарију Јурак и Ану Коњих - 1:6, 6:1. 6:4.

Ривалке су жестоко кренуле у овај обрачун, за само 21 минут су освојиле први сет, па се чинило да ће потпуно материјализовати успон Доне Векић у синглу који је претходио овом мечу. Међутим, Олга и Александра су у следећем сету узвратиле резултатски истом мером, да би у одлучујућем сету код 2:2 направиле брејк. Нису дозволиле ривалкама да узврате, и на крају победнички подигну руке.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ФЕД куп: Тенисерке Србије савладале Турску, следи Хрватска

Олга Даниловић је победила Јану Фет са 2:6, 6:2, 7:6 (9:7), иако је лоше стартовала, чак је и у другом сету допустила противници да направи брејк за 1:2, а онда је потпуно почистила с терена. У трећем сету показала је огромну психолошку надмоћ, и после тај--брејка славила.


Под утиском тог дуела, Алекандра Крунић је започела окршај са Доном Векић - 6:1, 5:7, 1:6. Супериорно је освојила први сет, али се у другом Хрватица потпуно вратила у игру, стигла 1:5 и сервис-гем за изједначење. Ипак, Александра је тај, али и наредни гем на сервис ривалке успела да "украде", да дође до 5:5. Није имала снаге за нови узлет, иако је спасла чак четири сет лопте на свој сервис. Петуније успела. А онда се у трећем сету чувала. Као да је знала да ће јој снага требати за дубл. И била је у праву.