Некадашња аустријска тенисерка Барбара Шет(42), а данас партнерка Матса Виландера у емисији „Гејм Шет Матс“ проговорила је о односу свог колеге према првом рекету света Новаку Ђоковићу.


- Лјуди често погрешно схватају шта каже Матс, није истина да он не подноси Новака Ђоковића. Чула сам за те приче, али он поштује Новака и све што је постигао у досадашњој каријери - истиче Шет.

Гласине о нетрпељивости шведског стручњака према српском асу честа је тема у медијима, али некадашња седма тенисерка света има објашњење за то.

Прочитајте још Тони Надал духовито о Новаковој доминацији: Могао би да се посвети очинским дужностима и остави простор за Рафу и млађе играче

- Не заборавите да смо ми коментатори и аналтичари, ми некада морамо бити критични према тенисерима. Матс је један од најбољих људи које познајем, он је пасионарани љубитељ тениса, за њега се не може рећи ни да је фан Роджера Федерера, нити било ког другог тенисера. Новак Ђоковић је наш драги гост, увек дође у наш студио. Нема љутње Срби, молим вас, немој те бити груби према Матсу - завршава Аустријанка која додаје да Ђоковић веома поштује Виландера.

Прочитајте још Трострука олимпијска шампионка у пливању незадовољна статусом жена у спорту: Серена би свакодневно „шибала“ Новака