КОМПЛЕТИРАНА је шампионска слагалица у стручном штабу - вратио се и Миљан Амановић! Новак Ђоковић је у периоду кризе схватио да не треба мењати тим који добија. Пролетос је позвао Маријана Вајду и Гебхарда Филгрича да поново заузму места првог тренера и кондиционог, а недостајао је још само један члан из старе гарде, са којом је прекинуо сарадњу у мају 2017.

Његов велики пријатељ и сјајни физиотерапеут ове сезоне је радио са Милошем Раонићем, али током зимске паузе је уговорено да се и Миљан врати у бокс!

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Ђоковић наставља сарадњу са Словаком: Вајда тренер године

Амановић, коме је Ђоковић венчани кум, путоваће са српским тенисером на поједине турнире, а у тиму ће остати досадашњи физио Улисес Бадио. Аргентинац је изнео велики део посла у периоду кризе, током паузе због повреде, операције и у великом повратку нашег аса на прво место АТП листе.

Тако је Ђоковић опет окупио тим са којим је остварио највеће успехе у каријери, а јуче се на друштвеним мрежама појавио снимак на којем Новак, Маријан, Гебхард и Миљан загрљени певају божићне песмице.

Први рекет планете увелико је у Монте Карлу почео припреме за наредну сезону, а од 27. до 29. децембра очекују га први контролни мечеви. Наш играч ће учествовати на егзибиционом турниру у Абу Дабију, заједно са Надалом, Хачановом, Тимом, Чунгом, Андерсоном...

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ЂОКОВИЋ УЗ САМПРАСА: Новак је шести пут "ИТФ светски шампион" у тенису

Србин неће имати времена да слави Нову годину, јер турнир у Дохи почиње већ 31. децембра и траје до 5. јануара. Ноле ће на надметању из серије 250 покушати да ухвати залет за Аустралијан опен, на коме ће наступити још четворица српских тенисера у синглу.

Поред Ђоковића, у главном жребу Мелбурна ће бити Душан Лајовић, Филип Крајиновић, Ласло Ђере и Јанко Типсаревић, који ће искористити заштићен ренкинг. Виктор Троицки, Миомир Кецмановић, Пеђа Крстин и Никола Милојевић ће играти квалификације, као и Олга Даниловић и Ивана Јоровић у женској конкуренцији, које ће пробати да се придруже Александри Крунић у главном "костуру".