Крај тениске каријере пре 27. рођендана. Бојана Јовановски је услед силних проблема са повредама одлучила да стави тачку на каријеру.

- Прво поглавље мог професионалног живота исписало је последњу страницу. Одлука је била тешка, поплочана сузама, дугим састављањем мозаика, који је након многих теза ЗА и теза ПРОТИВ, ипак довео до речи која садржи толико емоција, која слама, али и која означава да након ње долази ново поглавље. Да, крај! Као и сваки крај нечега што се рано заврши, што је могло и имало разлога да траје, да досегне нивое за који је било “штофа” јесте болан, али живот иде и мора да иде даље - почела је Бојана излагање на својој Фејсбук страници.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: САЈАМ СПОРТА: Зимоњић, Јовановски и Џумхур играли мини тенис са децом

Главни разлог овакве одлуке су повреде.

- Моја каријера професионалног играча је завршена. Одлуку сам донела тешко, након много размишљања, негодовања самој себи, јер један део мене још увек жели на терен, још увек жели да се такмичи, али тело услед бројних повреда и операција изазваних повредама, једноставно не може даље. Нажалост, више не могу да тренирам и играм на начин на који сам то чинила пре, на који сам навикла, а ако не могу не само достигнути мој најбољи резултат који сам имала до сада, већ и престићи, онда нема сврхе ићи даље кроз нешто што ме неће професионално задовољити и испунити. Као играч никад се нисам задовољава просеком, радила сам много на терену, стремила сам великим резултатима, нисам остварила максимум, али нисам незадовољна. Када се све сабере и одузме, сматрам да је у овој ситуацији једина исправна одлука.

Добро се сећа свега, од првих мечева, великих успеха, игара за репрезентацију...

- Заувек ћу се сећати првих удараца мале жуте лопте, првих мечева који нису обећавали, али који ме нису деморалисали, тренутка када су победе кренуле да се нижу и када сам отишла у сам врх јуниоског, затим и до 32. места на WТА сцени. Свакако нешто што ће заувек одзвањати у мојим ушима, ехо који ће ме вечно пратити је аплауз навијача у београдској Арени 2010. када сам дебитовала за Фед куп тим Србије. Победа под сводовима храма српског спорта дала ми је крила која су ме носила све до свих мојих највећих резултата које сам остварила, до три WТА финала, од тога две титуле, до наслова вицешампиона света у Фед куп такмичењу у коме сам увек и када год ме здравље служило играла свим срцем, снагом и жаром.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: СРПКИЊА У ЦЕНТРУ ПАЖЊЕ У ЛИЛУ: Хрватски навијачи певали Маријани Вељовић (ВИДЕО)

Наглашава да има план и да ће остати у "белом спорту.

- Тенис остаје део мог живота. Не одлазим без плана и у непознато. Сигурно је да ћу поред завршетка студија психологије, који ће ми сада бити задатак број 1, наставити са тениским активностима, само овај пут кроз тренерски позив. Тенис је био и остао моја љубав, мој живот, тако ће бити заувек.

На крају се захвалила свима на подршци.

- Захваљујем се свима за све ове године верности, подршци, енергији, љубави. Без вас не би ништа било исто. Захваљујем се мојој породици: мајци, оцу који је све ове године провео са мном на терену, преживео сваки мој поен заједно са мном, сваки секунд мог тениског живота, сестри, мом супругу. Идемо даље у нове победе, у остварење нових лепих спортских прича и циљева - закључила је Бојана Јовановски.