Енди Родик је последњи у низу легендарних тенисера који се поклонио Новаку Ђоковићу после освајања УС опена.

Славни Американац никада није био велики љубитељ Србина, оптужио га је да глуми повреде и да немрно предаје мечеве, а једном се чак и обрачунао са њим у свлачионици.

"Десио ми се једном један сукоб у свлачионици, са играчем... Нећу вам рећи његово име, рећи ћу вам само да се римује са Шмовак Шмоковић. Било је то на једном УС опену. Причао сам провокативно, а он је онда изашао и 'изуо' ме на терену, баш као што је хтео, али је онда 'цвркутао' после тога. Чим је ушао, залетео сам се на њега и, ухвативши га, гурнуо га уз ормариће у свлачионици", открио је тада Родик.

Прочитајте још: НОВАКОВО ЕМОТИВНО ПИСМО НАВИЈАЧИМА: Заглавио сам се, ништа нисам чуо, али сам веровао и схватио да лимити не постоје... (ФОТО)

Међутим, сада је Родик променио причу и на сва уста хвали феноменалног Ђоковића.

"О једној ствари се не прича... Како је Новак способан да супарнике натера да играју баш како он то жели. Ма, нико то у историји овог спорта није радио с таквом лакоћом као он! Ноле тако лако мења тежиште игре... Мислим, и Андре Агаси је био одличан када је погађао саме ивице терена, али Ђоковић то ради и са основне линије. Уосталом, када је тамо, нема никакав проблем да игра дуге, баш дуге поене, у каквој год да је ситуацији, што некима који не воле тенис може да се чини као лак задатак, а заправо је врло тежак. Међутим, није поента његове игре да неког 'одува' с терена, већ он све време диктира игру, константно тера супарника да ради оно што Ђоковић жели и то је нешто што се не хвали довољно", истакао је Родик.

Родик се 2012. године повукао. Дуго се мучио са повредом рамена, па је одлучио да заврши каријеру раније него што се очекивало.

Прочитајте још: НАДАЛА ИЗНЕРВИРАЛО ПИТАЊЕ О ЂОКОВИЋУ И ФЕДЕРЕРУ: Њихове повреде не могу да се пореде са мојом