У данима када се о стању повређеног лакта Новака Ђоковића закључује на основу фотографија са друштвених мрежа, одјекнула је информација да се српски тенисер у четвртак подвргнуо мањој хируршкој интервенцији. Према писању швајцарског "Блика", наш играч виђен је у спортској клиници у Мутенцу надомак Базела.

Један од најутицајнијих листова у овој земљи објавио је две фотографије из болнице, па нема сумње да је Србин тамо боравио. На једној се види да је Новаков зглоб завијен или чак у гипсу, па су кренуле спекулације да је захват извршен на ручном зглобу, а не на повређеном лакту.

Прочитајте још ЂОКОВИЋА МУЧИ ЛАКАТ: Ситуација је озбиљна, са тимом ћу видети шта и како даље

- Да иронија буде већа, оперисан је у Федереровом родном граду. Можда је његов тренер Радек Штепанек чуо за ову спортску клинику док се забављао са Мартином Хингис - пише "Блик".

Ђоковић је претходно био на прегледима у Прагу, на препоруку Штепанека. Италијански сајт "Убитенис" је навео да је тамо успостављена дијагноза такозваних "плутајућих костију". Наводно, један део кости се одломио и прави озбиљне проблеме некадашњем броју један и после шестомесечне паузе.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ЂОКОВИЋ НА ПРЕГЛЕДИМА: Рука опет завијена

Швајцарци су покушали да дођу до потврде информације о операцији у самој клиници:

- Видео сам господина Ђоковића на телевизији када је играо Аустралијан опен и већ тада је имао бандажу на десној руци - није желео да открива поверљиве податке један лекар са клинике у Мутенцу.

Ни из Новаковог тима није било потврде да је 13. рекет планете оперисан. Наш најбољи тенисер у четвртак увече је само објавио своју чувену фотографију из детињства на којој удара лоптицу из све снаге. Тај мали Ноле са накривљеним качкетом је једном изјавио да жели да буде најбољи на свету.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ТКИВО БАШ ОШТЕЋЕНО: Чувени доктор о повреди Ђоковића

Можда је то и Новакова порука после операције, а од дужине паузе зависи колико ће бити дуг пут до повратка на светски трон.

НИШТА ОД ИНДИЈАН ВЕЛСА?
СВИ светски медији су пренели информацију "Блика", а амерички су већ закључили да Новак неће наступити у Индијан Велсу. Први мастерс сезоне почиње 8. марта и још се налази у званичном распореду вишеструког шампиона.