Селектор Дејвис куп репрезентације Србије Ненад Зимоњић рекао је у Нишу да његове тенисере очекује тежак меч против селекције САД у првом колу Светске групе, али да ће се екипа припремити најбоље што може.

- Изузетно тежак меч, репрезентација САД долази у најјачем саставу, они су једна од најбољих нација у Дејвис купу. Ми као носиоци нисмо морали да играмо против неког носиоца, али они тада то нису били па смо баш њих извукли. Биће тежак задатак добити једног (Џона) Изнера и (Сема) Кверија или у дублу, али желимо да се припремимо најбоље што можемо - рекао је Зимоњић новинарима у Нишу.

Тенисери Србије играју од 2. до 4. фебруара у Нишу против САД, меч првог кола Светске групе Дејвис купа.

Зимоњић је у тим позвао Душана Лајовића, Ласла Ђереа, Николу Милојевића, Пеђу Крстина и Миљана Зекића. У екипи САД су Сем Квери, Џон Изнер, Рајан Херисон и Стив Џонсон.

- Изабрали смо подлогу која њима најмање одговара, али одговара нашим играчима. Лајовић и Ђере су постигли изузетне резултате на шљаци и надам се да ће то бити наша предност, уз велику подршку публике, која је била сјајна у претходна два Дејвис куп меча, против Шведске и Русије - навео је селектор.

Упитан да ли ће играти у дублу, Зимоњић је рекао: "Највероватније нећу".

- Ја сам се прошле године повукао из репрезентације после 23 године играња, било је довољно. Жао ми је што прошле године нисмо могли да играмо у најјачем саставу и да евентуално освојимо 'салатару', то би био идеалан опроштај, али не може све да буде онако како желите - додао је Зимоњић.

Жреб за дуел Србије и САД биће одржан у четвртак у хали "Чаир".