СРПСКИ тим неће у петак истрчати на стадион “Пјер Моруа” у Лилу са белом заставом. Изабраници Ненада Зимоњића су свесни свих предности француске екипе, али ће учинити све да одиграју неизвесне дуеле у полуфиналу Светске групе Дејвис купа.

- Француска публика је увек давала велику подршку свом националном тиму. Једва чекамо ту добру атмосферу на терену - каже Зимоњић. - Навијачи ће бити њихова предност, али то може да буде велика мотивација за нас. Ми смо познати као земља и тим који никад не одустаје. Када је све против нас, нађемо начин да се боримо и да пребродимо то. Даћемо све од себе, и видећемо шта ће се десити.

У нашој репрезентацији прилику да се докаже први пут добио је Ласло Ђере (98. на свету).

- Почаствован сам и захвалан Зимоњићу што ме је позвао. Тежак задатак за нас је да победимо овде у Француској. Они су фаворити, ми смо аутсајдери, али верујемо у себе, играћемо као тим и надамо се победи.

Уз Ђереа и Зимоњића, биће и први рекет Србије Душан Лајовић (85. на АТП), Филип Крајиновић (126). Као пети играч допутовао је и Миљан Зекић (279).

Јаник Ноа рачуна на следећи састав: Жо-Вилфред Цонга (12) и Лукас Пуј (20), Николас Мау (115. у синглу и 5. у дублу), Пјер Ербер (65. у синглу и 8. у дублу на АТП листи).