НОВАК Ђоковић ће у средувероватно објавити да му предстоји пауза од неколико недеља, а није искључено да заврши сезону. Повреда лакта захтева мировање, па би српски тенисер после 51. узаступног наступа на гренд слемовима могао да прескочи Ју-Ес опен, као и полуфинале Дејвис купа против Француске од 15. до 17. септембра у Лилу.

- Чекамо коначну одлуку Нолета. Прво он мора да процени колика ће бити пауза, а потом ћемо видети шта даље. Његово здравље је најбитније - каже, за "Новости", капитен наше селекције Ненад Зимоњић.

Селектор-играч имао је јуче много разлога за задовољство, јер је после доста времена осванула АТП листа са петорицом Срба у топ 100.

- То је феноменално, Ласло Ђере је остварио пласман каријере. Још од сезоне на шљаци је играо веома добро. Лајовић је, такође, пружао сјајне партије, штета што је имао здравствених проблема после освајања челенџера. Имамо доста опција за тим, битно је само да будемо здрави - закључује Зимоњић.

Новак је задржао четврту позицију, Виктор Троицки је на 44. месту, Јанко Типсаревић је 56. играч планете, Душан Лајовић 70, а Ласло Ђере је напредовао за 15 позиција и сада заузима 91. место.