Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић пласирао се у четвртфинале Ролан Гароса.

Други рекет планете је у осмини финала Отвореног првенства Француске био бољи од Шпанца Алберта Рамоса Вињоласа, који ни у четвртом међусобном дуелу са Новаком није успео да освоји сет - 7:6(5), 6:1, 6:3.

Ђоковић ће се за пласман у полуфинале борити против Аустријанца Доминика Тима.

18:31 - НОВАК ИЗГУБИО СЕРВИС НА ОТВАРАЊУ МЕЧА

Шпанац је већ у првом гему на мечу успео да направи брејк. Новак је водио 15:0 и 30:15, али је наредна три поена изгубио и омогућио ривалу брејк предности на самом почетку дуела.

18:33 - ВИЊОЛАС ОСИГУРАО БРЕЈК

Вињолас је доминантно осигурао брејк, освојивши други гем без изгубљеног поена.

18:47 - НОВАК СПАСАО ДВЕ БРЕЈК ЛОПТЕ И ОСВОЈИО ПРВИ ГЕМ НА МЕЧУ

Најбољи српски тенисер у најдужем гему у досадашњем току меча, који је трајао око 13 минута, успео је да освоји први гем на мечу и остане на брејку заостатка. Новак је спасао две брејк лопте, искористивши тек шесту прилику да освоји трећи гем првог сета - 2:1.

18:51 - ЂОКОВИЋ ВРАТИО БРЕЈК

Није дуго требало Новаку да врати брејк. Почео је нешто спорије српски ас меч осмине финала, али је брзо ухватио жељени ритам, који је резултирао освојеним гемом на сервис ривала без изгубљеног поена - 2:2.

18:58 - НОВИ БРЕЈК ВИЊОЛАСА

Тек што је вратио брејк, Новак је други пут на мечу изгубио сервис. Српски тенисер има проблема с поенима на други сервис, у којима је Вињолас дошао до две везане брејк лопте које је Новак успео да сачува. Ипак, са две везане неизнуђене грешке, други рекет планете је омогућио ривалу брејк предности - 3:2.

19:02 - РАМОС ВИЊОЛАС ПОТВРДИО БРЕЈК

Запретио је Новак Шпанцу, повео 0:30, али је потом Рамос Вињолас освојио четири везана поена, потврдивши брејк за два гема предности - 4:2.

19:05 - НОВАК ПРЕКИДА МИНИ СЕРИЈУ РИВАЛА

Новак осваја гем без изгубљеног поена и остаје на брејку заостатка - 4:3.

19:11 - ЂОКОВИЋ ВРАТИО И ДРУГИ БРЕЈК

Новак је вратио и други брејк. Пошто је спасао гем лопту, српски тенисер је, уз мало среће, и две неизнуђене грешке ривала, успео да одузме сервис Рамосу Вињоласу и изједначи на 4:4 у првом сету.

19:15 - НОВАК СТИЖЕ ДО ПРВЕ ПРЕДНОСТИ НА МЕЧУ

Новак први пут на мечу у наступајући гем улази са предношћу. Уз два изгубљена поена, са два узастопна сервис винера, Ђоковић је освојио девети гем првог сета и повео 5:4. Шпанац сервира за останак у сету.

19:21 - ШПАНАЦ ОСТАО У СЕТУ

Вињолас је одбио Новаков притисак и остао у сету. Иако није имао брејк лопте, Ђоковић је натерао Шпанца да се помучи да освоји 10. гем првог сета, искористивши тек трећу гем лопту.

19:24 - ЂОКОВИЋ ОСИГУРАО ТАЈ БРЕЈК

Новак је осигурао тај брејк уз само један изгубљен поен. Рамос Вињолас други пут сервира за останак у сет - 6:5.

19:30 - ВИЊОЛАС УВЕО ПРВИ СЕТ У ТАЈ БРЕЈК

Победника првог сета решиће тај брејк, пошто је Шпанац, уз два изгубљена поена, освојио 12. гем. 

19:40 - НОВАК ОСВАЈА ПРВИ СЕТ

Новак је освојио први сет после сат и 13 минута игре. Теже него што је изгледало да ће бити на почетку тај-брејка, који је српски ас почео са два мини брејка и вођство 4:0. Ипак, Шпанац се није предавао, стигао је до изједначења (4:4, 5:5), да би у пресудном моменту са две неизнуђене грешке отворио Ђоковићу пут ка освајању уводног сета.

19:49 - НОВАК ПОЧИЊЕ СЕТ БРЕЈКОМ

Новак почиње други сет брејком. Од почетка гема Србин је диктирао ритам, држао је све под контролом, повео 0:30 и пропустио две брејк лопте, али није губио фокус и потом је трећу прилику претворио у поен за одузимање сервиса.

19:51 - НОВАК С НУЛОМ ДО 2:0

Без икаквих проблема Новак је осигурао брејк и без изгубљеног поена дошао до 2:0.

19:55 - ЂОКОВИЋ ИМА ДВА БРЕЈКА ПРЕДНОСТИ

Новак је одузео и други сервис гема Вињоласу у другом сету. Повео је Шпанац 15:0, потом је изједначио на 30:30, да би Ђоковић са два везана поена дошао до три гема предности - 3:0.

20:00 - ТРАЈЕ НОВАКОВА СЕРИЈА

Иако је изгубио два поена, Новак је релативно лако потврдио други брејк и повео са 4:0. Србин је у серији од пет узастопно освојених гемова.

20:02 - ВИЊОЛАС ОСВАЈА ПРВИ ГЕМ У ДРУГОМ СЕТУ

Вињолас коначно успева да освоји гем на сопствени серис, из трећег покушаја у другом сету. Шпанац је, уз један изгубљен поен, остао на два брејка заостатка - 4:1.

20:05 - ВИЊОЛАС СЕРВИРА ЗА ОСТАНАК У СЕТУ

Уз један изгубљен поен, Новак долази на гем од освајања другог сета. Вињолас трећи пут у досадашњем току меча сервира за останак у сету.

20:10 - НОВАК НА СЕТ ОД ЧЕТВРТФИНАЛА

Како је почео други сет, тако га је Новак и завршио - брејком. Новак је максимално подигао ниво игре, Шпанац је у седмом гему водио 40:0, али му ни то није било довољно да продужи други сет макар за још један гем. Ђоковић је прву брејк лопту претворио у поен за 6:1 у друго сету.

20:20 - НОВАК СПАСАО БРЕЈК ЛОПТУ НА ПОЧЕТКУ ТРЕЋЕГ СЕТА

Новак је освојио уводни сервис гем трећег сета, али је морао да уложи пуно труда како би сачувао сервис. Вињолас је после 30:30 дошао до брејк лопте коју је Ђоковић успео да сачува, да би потом трећу гем лопту претворио у поен за 1:0.

20:23 - ЂОКОВИЋ ПРАВИ НОВИ БРЕЈК

Новак, као и у другом сету, одузима први сервис Вињоласа, искористивши прву од две везане брејк лопте - 2:0.

20:26 - ВИЊОЛАС СЕ НЕ ПРЕДАЈЕ

Шпанац се не предаје. Вињолас је одмах вратио брејк, и то без изгубљеног поена - 2:1.

20:35 - ВИЊОЛАС ИЗЈЕДНАЧИО

У једном од најдужих гемова у досадашњем току меча Вињолас је успео да сачува сервис и поравна резултат - 2:2. Новак је пропустио једну брејк лопту, док је Шпанац дргугу гем прилику претворио у поен.

20:39 - НОВАК ПОНОВО ВОДИ

Најбољи српски тенисер, после два узастопно изгубљена гема, прекида мини серију ривала и уз један изгубљен поен осваја пети гем трећег сета за вођство 3:2.

20:45 - НОВАК ПОНОВО НА ПЛУС ДВА

Новак још једном одузима сервис Вињоласу.  Новак у неким сегментима данашњег меча изгледа као у данима највеће доминације, што му знатно олакшава посао против веома упорног Шпанца, којем је одузео други сервис у трећем гему искористивши једину прилику за брејк - 4:2.

20:47 - ВИЊОЛАС СЕРВИРА ЗА ОСТАНАК У МЕЧУ

Новак је на гем од пласмана у четвртфинале Ролан Гароса. Уз само један изгубљен поен, српски ас је потврдио брејк и у наредном гему Вињолас сервира за останак у мечу.

20:51 - НОВАК СЕРВИРА ЗА ЧЕТВРТФИНАЛЕ

Рамос Вињолас је уз један изгубљен поен успео да продужи меч барем за још један гем, у којем Новак на свој сервис може да овери пласман у четвртфинале Отвореног првенства Француске.

20:54 - НОВАК ЈЕ МЕЂУ ОСАМ НАЈБОЉИХ

Новак је у четвртфиналу Ролан Гароса. Одлучујући гем је решио уз један изгубљен поен.