ОД СТАЛНОГ ДОПИСНИКА: ПАРИЗ

ВРЕДНО је у суботу тренирао Новак Ђоковић, припремајући се за данашњег противника Алберта Рамоса Вињоласа (20), као да претходног дана није остао више од три сата на терену и одиграо исцрпљујући меч против борбеног Аргентинца Дијега Шварцмана.

С друге стране мреже стајао је Бразилац Тијаго Монтеиро (95), а на терену број 27 у новом центру "Жан Буен" у проширеном комплексу Ролан Гароса остали су, у жестокој размени, сат и по.

- Било је велико искуство тренирати с тако изузетним играчем као што је Новак. Уживао сам. Могао сам још нешто да научим и да видим колико сам далеко од тог нивоа. Раније сам тренирао с Надалом и Марејем, али никада с Новаком. Припремао се за још једног леворуког играча, Рамоса Вињоласа. Мислим да је спреман за још један трофеј. Један је од фаворита за освајање титуле - пренео је драгоцено искуство Монтеиро.

Новаку су помагали брат Марко и физиотерапеут Ули, док је Андре Агаси за то време имао обавезе у граду, пред напуштање Париза. Цео тренинг, са трибина су посматрали мајка Дијана, отац Срђан и брат Ђорђе.

Друштво им је, са мајком Светланом, правила и нада српског тениса Олга Даниловић, која се спрема за почетак јуниорског Ролан Гароса у понедељак. На крају, Новак је био веома расположен, баш као и Олга, па су заједно опуштено стали пред објективе.

Ђоковић је, очигледно, већ пребродио почетну кризу из претходног меча, и усредсредио све расположиве психичке и физичке снаге на следећег противника. Колико га чињеница да је играо у пет сетова не забрињава, показао је и одговарајући на новинарско питање да ли би више волео да је прошао као Надал, са само једним изгубљеним гемом.

- Ја сам то што сам и срећан сам због тога!

НАУЧИО САМ ЛЕКЦИЈУ О ВИЊОЛАСУ

ЂОКОВИЋ је похвалио следећег противника Рамоса Вињоласа.

- Ударци му можда нису толико продорни, али је изузетно чврст. Не греши пуно и одговара му ова подлога. Морате да зарадите победу против њега. Тешко је забити лопту против таквих играча, али у прошлом мечу у Дејвис купу, када сам га добио 3:0, научио сам лекцију како треба играти против њега - изјавио је Новак.