Ноле: Победа за живот и љубав која нас окружује

Бета

недеља, 05. 06. 2016. у 18:41

Ноле: Победа за живот и љубав која нас окружује

Новак Ђоковић фото: Тањуг

Посветио бих победу свим људима који су ми дали толико тога у животу. И Јелена Генчић, и мој ђед, који више нису са нама... Хвала мојој породици, мом тиму, мојим љубавима – рекао је српски ас

Први тенисер света Новак Ђоковић изјавио је данас да му је тешко да нађе праве речи после победе на Ролан Гаросу и оценио је да је у деловима финала против Ендија Мареја играо на свом максимуму.

- Тешко је сада пронаћи праве речи, тешко је описати осећај који сам замишљао, којем сам тежио дуги низ година. Овде сам три пута губио у финалима. Противници су стварно били бољи. Данашњи меч није почео баш најбоље. Било је много неизнуђених грешака - рекао је Ђоковић за РТС.

Он је победио Ендија Мареја у четири сета, 3:6, 6:1, 6:2, 6:4, и тако први пут у каријери освојио Ролан Гарос.

- Борио сам се са својим нервима, посебном ситуацијом и околностима и када сам на почетку другог сета пронашао ритам, све до 5:2 у четвртом сету, играо сам свој најбољи тенис ове године. После је било тешко. Иако сам као професионални спортиста истрениран да размишљам само о следећем поену, сви смо ми људи. Нисам могао да занемарим осећај да сам на неколико поена од овог трофеја - рекао је Ђоковић.

Српски тенисер искористио је данас своју трећу меч лопту.

- Прве две меч лопте сам изгубио, и онда сам морао да загризем два пута. Овај последњи поен... било је неколико размена... не сећам се, стварно. Само сам гледао да останем у поену и надао сам се да ће да направи грешку. Што се и десило на крају - рекао је Ђоковић, који је победу прославио тако што је рекетом на шљаци исцртао срце.

- Имао сам прилику да разговаран са (Густавом) Гугом Куертеном пре меча и рекао сам му да је за мене најупечатљивији тренутак са Ролан Гароса када сам га видео да је после освајања трофеја црта срце на терену и леже у њега. Питао сам га за дозволу да и ја то урадим, јер је то божанстено начин да се прослави титула - рекао је Ђоковић.

- Осећао сам се потпуно другачије од када сам дошао у Париз. Атмосфера данас је била као да је Дејвис куп - додао је он.

На новинарско питање коме би посветио победу, Ђоковић се замислио, а онда дао свој одговор.

- Ух, посветио бих победу животу. Љубави која нас окружује у овом тренутку и свим људима који су ми дали толико тога у животу. И Јелена Генчић, и мој ђед, који више нису са нама, имали су своју улогу и допринели су мом развоју.

Српски тенисер је раније, после доделе трофеја, честитао Мареју на сјајном турниру, а захвалио је и својој породици и свом тиму на томе што су га "трпели" током две недеље трајања турнира.

- Хвала мојој породици, мом тиму, мојим љубавима. Хвала вам много што сте толерисали све од мене на нервној бази. Има много тога о чему бих могао да причам. Хвала вам што сте успели да управљате мноме.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације