ВЕЋ у првом колу Ролан Гароса Бојана Јовановски (37) је завршила такмичење у синглу. Боља од наше тенисерке била је млада Италијанка Камила Ђорђи (50) 4:6, 3:6.

- Први сет је доста одлучивао. Нисам направила брејк, имала сам доста прилика, али сам их испустила. Дупле грешке су ме коштале сета - свесна је Јовановски. - У 2. сету моја противница се опустила и почела да игра још агресивније. У трећем сету су пресудили мој лош сервис у битним тренуцима и неке неконтролисане, неизнуђене грешке.

Нашу тенисерку боли рука већ дуже време, још од Аустралије прошле године.

- Није добро. Идем на терапије, а повреда се и даље враћа. Покушаћу да до краја године наставим овако, па ако буде требало, отићи ћу на операцију. Јер, та повреда ме доста мучи. Одиграм два турнира, онда ме заболи, па не играм. Ни у једном тренутку није потпуно без бола. И кад је добро, имам страх на форхенду, плашим се да ме не заболи. Имам велики простор између лигамената у зглобу десне руке, где се стално скупља вода и прави упала. Мало тежи меч или тренинг, и на ред дођу терапије. Због тога доста падне самопуздање, не може да се напредује, нити да се игра добро. Све вуче једно друго. Мораће нешто да се уради, ово није решење - поверила се Јовановски.