„Салатара” је отпутовала у Чешку, а мишљења тениских стручњака о поврратку сребрног трофеја у Србију су подељена. Председник ТК Партизан Душан Грујић као увек без длаке на језику види где лежи проблем српског тениса.

- Лјуди у савезу су велики проблем! Када они оду следећа „салатара” ће да дође у Србију за једно десет година. Они нису ништа урадили и морају да се запитају када ћемо поново играти финале Дејвис купа. Имамо неспособне људе, који воде ТСС, сви изузев Вука Јеремића, који је донео 700 или 800 хиљада евра. Шта може да донесе Топлица Спасојевић? Да кажем искрено лично нисам за Јеремића, али њега не треба дирати - каже Душан Грујић за "Спорт".

Први човек ТК Партизан наставља да износи своје мишљење.

- Имамо талентонае деце тенисера и ТСС мора да улаже у њих, а не родитељи који немају ни за „кифле”, јер је изузетно тешка ситуација у земљи. И због тога ови што сада воде савез морају под хитно да оду, ако мисле добро нашем тенису. Увек ћу да будем против њих, а Партизан, као највећи клуб у Србији неће учествоват у српском тенису док су ти људи у савезу. А морам да истакнем да су у недељу у Артени играла двојица наших некадашњих играча Новак Ђоковић и Душан Лајовић.

Ипак, Грујић је похвалио резултат момака на терену.

- Сматрам да је ово велики успех тенисера, да будеш други на свету са таквим фондом и улагањима стварно је феноменално достигнуће. Селектор Богдан Обрадовић је одрадио све што је могао и што је било до њега. Ненад Зимоњић је сјајан тенисер и не може он да за собом вуче тамо неког момка од „20 и кусур” година. Лајовић је показао добар тенис, али да је знао раније да ће да игра припремио би се много боље. Наравно Новак не може да добије четири сингла и четири дубла, Ђоковић је феномен што је још једном доказао- каже Душан Грујић.