Партизан представио Шћепановића: Остварила ме се једна од највећих животних жеља

Ми. РОГАЧ

четвртак, 09. 07. 2020. у 15:27

Партизан представио Шћепановића: Остварила ме се једна од највећих животних жеља

Владо Шћепановић и Остоја Мијаиловић

Оно што могу да обећам јесте она чувена Черчиловска - крв, сузе и зној. У спорту је назахвално било шта обећавати, али зна се шта је Партизан и где треба да буде - рекао је нови тренер црно-белих

НИЈЕ имао никакву дилему, јер је водеће место на клупи Партизана нешто о чему је сањао. Владо Шћепановић је данасзадужио одело намењено првом тренеру црно-белих и у њему ће повести тим у нове битке, као што је то чинио као играч. На месту где је освајао титуле, покушаће исте успехе да понови и стојећи поред аут-линије наредне две године. Иако не долази у нови клуб, јер је доскора на истој клупи био асистент Андрее Тринкијерија, није могао да сакрије узбуђење и трему у гласу током представљања.

- Једна од мојих највећих животних жеља се остварила - признао је Шћепановић. - Велика ми је част и задовољство да будем на овом месту као први тренер. Оно што могу да обећам је чувена черчиловска - "крв, сузе и зној". Зна се шта је Партизан и где треба да буде. Ја сам на позицији на којој су били многи велики тренери, велика имена. Желим да се захвалим председнику клуба и управи, јер су ми дали ову могућност. Чињеница је да многи сањају ову позицију, а немају привилегију да буду на њој. Што се мене лично тиче, велика су очекивања и са моје стране и од клуба и људи који воле Партизан. Волим да кажем оно што је написао чувени Меша Селимовић: "Оно смо што радимо, а нисмо оно што причамо и мислимо." То је велика истина. Нисам човек од великих речи, желим да покажем све то на терену.

С обзиром на то да је Партизан у последњој сезони, прерано завршеној због пандемије вируса корона, играо прилично добро, очекује са да Шћепановићева чета настави тамо где је стала у марту.

- Када је гро екипе на окупу, нисте у могућности да драстично мењате било шта. Стил и филозофија који праве резултате требало би да остану и даље на снази. Међутим, генерално као човек не волим да копирам друге, исто је било и кад сам био играч, а и сад као тренер имам неку своју филозофију и, наравно, у складу са квалитетима играча који су ту правиће се игра Партизана. Сигурно ће то бити игра коју ће сви да гледају и коју ће сви заволети.

Најавио је да ће наредних дана бити разговора са играчима којима су истекли уговори - Величковићем, Гордићем, Бирчевићем, као и са кошаркашима који су били на позајмицама.

- Екипа не може да се формира преко ноћи. Зна се који су приоритети и који играчи су потребни. Са свима ће бити обављени разговори и на све њих се озбиљно рачуна. После тога, наредних дана донеће се одлука ко ће остати, а ко напустити клуб.

Шћепановић је истакао да може да се носи са притиском који ова позиција доноси.

- То или имате у карактерној црти или немате. Од рођења вас одређује да ли можете да се носите са притиском или не. Евидентно је да неће бити лако, али спреман сам. Партизан је велики клуб који је увек правио велике резултате, амбиције су увек највеће. Ми ћемо у свим такмичењима у којима се будемо такмичили имати највеће амбиције. На нама је да дамо све од себе, а на крају ћемо видети за шта ће то бити довољно.

Позитивна трема је ту, што Владо сматра да је добро.

- Она мотивише и покреће. Одређена доза страха и треме вас држи концентрисаног и фокусираног и то сам увек имао. Мислим да онај ко нема страх, њега није брига шта ће урадити - закључио је Шћепановић.

ЖРЕБ ЗА ЕВРОКУП

КОШАРКАШИ Партизана ће сутра сазнати ривале у групној фази Еврокупа наредне сезоне. Жреб се одржава у Барселони, а црно-бели се налазе у трећем шеширу, где су још: Макаби Ришон, Лиеткабелис и Тренто. У најјачем, првом шеширу налазе се грчки Промитеас, Уникаха, Уникс и Локомотива. У другом је своје место нашла и екипа Будућности, поред Андоре, Гран Канарије и Хувентуда. У четвртом су Цедевита Олимпија, Виртус, Венеција и Бреша. У петом Монако, Бураспор, Бахчешехир и Улм, а у последњем: Нантер, Метрополитанс, Бурж и Антверпен. Екипе ће бити подељене у четири групе од по шест тимова.


МИЈАИЛОВИЋ: ТРЕНЕР КОЈИ ЈЕ ЧИСТОКРВНИ ПАРТИЗАНОВАЦ

ПРЕДСЕДНИК Партизана Остоја Мијаиловић је позвао навијаче да пруже подршку новом стручном штабу са Шћепановићем на челу. Он је истакао и да ће Александар Матовић остати као први помоћник, да ће им се придружити Дејан Мијатовић, као и да ће о кондицији и даље бринути професор Владимир Копривица.

- Још откад је дошао прошли стручни штаб 2018, посматрали смо њихов рад и некако сам имао осећај да ће Шћепановић једног дана бити тренер Партизана. Нисмо много размишљали, иако је било понуда од менаџера... Од дана када смо остали без тренера, и људи у клубу и ја, били смо за Шћепановића. Желим му много среће у даљем раду и могу да му кажем да ће имати моју пуну подршку, као председника клуба, и свих осталих структура у нашем колективу - УО, менаџмента, јер он то заслужује. Било је време да Партизан добије тренера који је чистокрвни партизановац, који ће дати све од себе да наставимо тамо где смо стали 15. марта. Више за том ситуацијом не жалимо. Оно што је било веома важно, иако је било много притисака са разних страна да нам се растури екипа, успели смо у великој мери да сачувамо исти састав, сем једног или двојице играча.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Miki

09.07.2020. 19:02

Kakav je ovo košarkaš bip. Sećam se kako je u ključnim momentima dao trojku i dobro odbranio. Posle smo i osvojili to prvenstvo.