Хуман гест Аустралијанца из НБА лиге: Играћу у Орланду да новац који мени припада не оде негде где ја не желим

Новости онлине

четвртак, 09. 07. 2020. у 09:22

Хуман гест Аустралијанца из НБА лиге: Играћу у Орланду да новац који мени припада не оде негде где ја не желим

Партик Милс фото: ЕПА

Кошаркаш Сан Антонија домираће више од милион долара организацијама у Аустралији
Кошаркаш Патрик Милс је донирао у борбу против расизма више од милион долара. Овај Аустралијанац на привременом раду у НБА лиги целу своју зараду у Сан Антонију, за преостале мечеве у финишу сезоне, поклониће разним организацијама које се боре за расну равноправност.

- Поносан сам што ћу сваки цент зарађени цент од осам утакмица у Орланду и што ћу сав новац, 1.017.818 и 54 цента, донирати директно покрету "Black lives matter“ у Аустралији, организацији "Black death“ и кампањи "Wе got you", посвећеној борби против расизма у спорту у Аустралији – рекао је Милс у видео поруци.

Патрик Милс ће новац зарадити на предстојећих осам утакмица Сан Антонија у Орланду.

- Играћу у Орланду јер не желим никоме да препуштам новац који може да оде директно за помоћ права црнаца - објаснио је први Абориџанин у НБА лиги.

Иначе Милс је познат по томе што на друштвеним мрежама пропагира расну равноправност и подржава борбу против расизма, а нарочито му се допада кампања We got you.

- Верујем када би свако направио малу промену да би се постигао огроман утицај - један је од постова кошаркаша Сан Антонија у подршци.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације