Бивши репрезенатативац Србије о националном тиму: Ми и Хрвати - исти ђаво

Новости онлине

субота, 04. 07. 2020. у 16:20

Бивши репрезенатативац Србије о националном тиму: Ми и Хрвати - исти ђаво
Српски кошаркаш и члан Олимпије из Милана Владимир Мицов говорио је о Мундобаксету у Кини претходне године као и о играма нашег тима

Српски кошаркаш из миланске Олимпије Владимир Мицов причао је о томе колико је дрес репрезентације тежак.

Мицов се у хрватском подкасту "Двокорак" присетио прошлогодишњег Мундобаскета у Кини, на коме је Србија заузела пето место, што је представљено као велики неуспех.

Искусни 35-годишњи кошаркаш, који за Србију није играо од 2014. због сукоба са доскорашњим селектором Александром Ђорђевићем, упитан је да прокоментарише резултат "Орлова" на Светском првенству.

- С обзиром на мој неки лошији однос са бившим селектором не бих пуно да коментаришем испадање. Чињеница је да је Србија имала феноменалан на СП, са светским појединцима, али опет, и поред добрих индивидуалних сезона, када дођеш у репрезентацију требало би прогутати его, схватити да ниси можда прва, већ друга опција... То је велики проблем код свих Балканаца. Неопходно је да се его стави по страни. Код Срба и Хрвата је исти ђаво. Отуда и то што нема резултата, мислим на Хрватску пре свега- рекао је Мицов.

Након Мундобаскета у Кини на клупи Србије Игор Кокошков наследио је Александра Ђорђевића, што је Мицов посебно поздравио.

- Он је тренер који је каријеру градио у САД, то је другачији вид кошарке од Европе. Водио је Грузију, са Словенијом је направио историјски испех, ја не знам да ли ће тамо икада освојити било које првенство. Победио је чак и Србију. Можда је то било логично од одласка бившег селектора-рекао је Мицов.

Мицов је покушао да чињенице гледа са реалне стране, као декларисани навијач Партизана.

"Чињеница је да је Партизан био, да кажемо, на максимуму пре прекида свих такмичења. Први у Еврокупу и АБА лиги, али са моје тачке гледишта не могу да кажем да су с правом очекивали да буду шампиони и у Евролиги. Еврокуп је стао у Топ8 фази, што је далеко... Сви знају да у полуфиналу и финалу свашта може да се деси", говори Мицов.

И прелази на оно што се дешавало на Јадрану.

"Друга ситуација је у АБА, остала је једна утакмица до краја регуларног дела, Партизан је био први, али се врло добро зна каква је ситуација на Балкану. Ту никад нико неће бити задовољан. Ако су једни тражило да се прогласи победник, други ће рећи не, итд... Зна се како функционишу Црвена звезда и Партизан, а последњих година и Будућност".

Мицов сматра да љутња не сме да постоји.

"Не видим да ће неко нешто добити од плакања и жалби. Евролига се одлучила за исти састав, без промоције нових тимова. Било је увређених... Мало ми је сулудо да се неко љути јер је једноставно тако тако-како је", додао је.

Мицов има још годину дана уговора са Олимпијом, када ће напунити 36. година, и врло вероватно завршити каријеру у том великану. Ипак, постоји жеља да то уради у дресу Партизана.

"Велики сам партизановац, изјављивао сам да желим каријеру да завршим у Партизану. Ипак, породица и ја обожавамо Милано, све те тера да останеш овде, иако бих волео да живим у Београду. Немам ништа против каријеру да завршим у Милану, не знам да ли би се жена сложила да се вратимо тек тако. Ако бих се враћамо не бих волео да заузимам место неком млађем тек реда ради, већ да могу да направим нешто. Или да не могу да потрчим... Наша јавност би приметила то одмах. Не знам шта ће се десити у овом тренутку", закључио је.

Мицов је за Партизан играо у завршници сезоне 2006/2007 када је освојио титулу првака државе.Пратите нас и путем иОС и андроид апликације