Дизниленд је спреман за завршницу НБА сезоне: 150 милиона долара потрошено у организацију

Новости онлине

четвртак, 02. 07. 2020. у 09:14

Дизниленд је спреман за завршницу НБА сезоне: 150 милиона долара потрошено у организацију

НБА лого фото: ЕПА

Услови за игру и тромесечни боравак 1.500 људи на поседу у Орланду биће на највишем могућем нивоу

Свакодневно се јаве тројица нових играча позитивних на вирус корона у НБА лиги и та ситуација неће утицати на евентуално отказивање наставка сезоне у Орланду, крајем јула. Цео догађај у Дизниленду Лигу кошта 150 милиона долара.


У завршници учествују 22 екипе и план је да се тимови окупе у Дизни ворлду две недеље пред почетак такмичења. Услови за игру и тромесечни боравак 1.500 људи на поседу у Орланду биће на највишем могућем нивоу. Играће се у три арене, јести у три ресторана, смештај је обезбеђен у хотелима, а тренираће се у седам дворана. Биће обезбеђени и делови за редовно тестирање на вирус корона као и све везано за протокол здравствене безбедности.


- Дошао је тренутак да НБАкао организација има обавезу према кошарци као спорту и индустрији да обезбеди нормално одвијање такмичења. Трошкови су огромни - изјавио је комесар лиге Адам Силвер.


Зарада лежи само у продаји ТВ права, али то је само мала утеха јер се губитак НБА лиге због пандемије вируса корона процењује на милијарду доалра. Плус губитак клубова сваког за себе.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације