Тони Паркер на Гасоловом кампусу: Увек су ме питали: Зашто не мрзиш овог типа?

Новости онлине

четвртак, 02. 07. 2020. у 08:43

Тони Паркер на Гасоловом кампусу: Увек су ме питали: Зашто не мрзиш овог типа?

Тони Паркер фото: ЕПА

Не заборавите да је ово игра и да је морате волети. Идеја није да будете познати, рекао је успешни Француз

Присуство Тонија Паркера на “Пау Гасол виртуелној академији од Сантандера” пружило је незаборавне тренутке у којима су две легенде европске кошарке говориле о лидерству и посвећености, о одговорности према представљању своје земље, о вредности пораза, о важности породице за елитног спортисту...


Четвороструки НБА шампион, дугогодишњи бек и капитен “триколора”, нашалио се са Пауом о ривалству између Шпаније и Француске у 21. веку.


- Увек су ми говорили, зашто не мрзиш Пауа ако те увек бије? Ја сам то прихватио као део хумора. Никад нисам мрзео Пауа. Он је био само мој противник и моја инспирација. Шпанија нас је натерала да желимо да будемо бољи – рекао је сада већ искусни Тони Паркер, а преноси шпанска "Марка".


Пау и Тони разговарали су о вредностима пораза, који су готово важнији од поведа. Пау се присетио оних из 2007. године, са промашеним шутом ("Пау је скоро ушао", рекао је Паркер) и спотицањем управо против Француске у четвртфиналу Светског првенства 2014.


- Губитак те учи како да победиш - подсетио се Тони, који је признао да више воли титуле са Француском на Европском првенству него НБА са Спурима.


- У мом случају, са Спурсима сам победио веома рано, имао сам 21 годину када смо освојили прво НБА првенство. Али, мом тиму је требало дуго да освојим златну медаљу и било је посебно када се то десило јер ми је требало више од 10 година чекања. Врло је посебна победа за твоју земљу.


Пау и Тони разговарали су о лидерству. Тони је јасно.


- Тешко је водити се са много различитих људи у тиму, са различитим менталитетима. Мораш екипи да преносиш своју страст и да веома добро комуницираш. Са Француском сам увек много времена проводио посвећен томе. Ишао сам у собе и разговарао са саиграчима. Увек сам обављао овај додатни посао у покушају да мотивишем играче да победимо, да сви будемо са истим планом и да идемо ка истом циљу.


Врхунски асистент у историји Спурса подсетио је најмлађе да је најважније забавити се.


- Уживајте у ономе што радите, уживајте у кошарци. Не заборавите да је ово игра и да је морате волети. Идеја није да будете познати, идеја је да се лепо проводите. Мислим да данас момци заборављају да је то игра у којој мораш да уживаш, да мораш да учиш из игре и од својих идола, из такмичења – рекао је поучно за крај Тони Паркер, човек који је као играч увек пред утакмицу излазио први и сам да се загреје и шутира на кош.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације