Коме врућа столица? Нови тренер Партизана, после одласка Тринкијерија, и даље се не назире

Ми. РОГАЧ

уторак, 30. 06. 2020. у 21:25

Коме врућа столица? Нови тренер Партизана, после одласка Тринкијерија, и даље се не назире

Владо Шћепановић фото: Н. Параушић

Имена наследника италијанског стратега стижу са свих страна, али у клубу засад нису у јавности давали наговештај ко би то могао бити
ПОМИСЛИЛИ су навијачи Партизана, с разлогом, да је управо Андреа Тринкијери човек који ће поново ископати пут до трофеја АБА лиге (последњи 2012-2013), отворити врата Евролиге, вратити им шампионски шмек.

Жеље црно-беле популације би можда и биле испуњене да вирус корона није потпуно пореметио планету. Овако, Италијан је годину дана пре истека трогодишњег уговора одлучио да напусти црно-белу клупу и исти изазов препусти неком другом.

Имена наследника стижу са свих страна, али у клубу засад нису у јавности давали наговештај ко би то могао бити. Јасно је да би питање тренера морало да се реши у кратком року, да би после све остало могло да се сложи како треба.

Још раније се причало да би у случају Тринкијеријевог одласка вођење тима преузео први помоћник Владо Шћепановић. Међутим, отворена опција је и наставак њихове сарадње у минхенском Бајерну. Помиње се Владимир Андроић, доскорашњи помоћник Жељка Обрадовића у Фенербахчеу. Може да се чује и име Звездана Митровића, али он је већ виђен као нови шеф струке у Монаку... Наредни дани донеће одговор ко је спреман да ускочи у тренерску врућу столицу.

У последњих пет година, током нове ере која је почела одласком Душка Вујошевића, на том ужареном месту најдуже је издржао Тринкијери. Дошао је у новембру 2018. године, а отишао у јуну 2020. Сви остали су се краће задржали - почев од Петра Божића, преко Александра Џикића, Мирослава Николића и Ненада Чанка. Тринкијери је у клупске витрине унео два трофеја Купа Радивоја Кораћа и један пехар Суперкупа. Ове сезоне је стигао до четвртфинала Еврокупа као најбоље пласирани тим и у плеј-оф АБА лиге би закорачио са прве позиције. Али на крају је отишао без највећег трофеја...   

ТРЕНЕРИ
Душко Вујошевић: 2001-2010, 2012-2015.

Петар Божић: 2015-2016.

Александар Џикић: 2016-2017.

Мирослав Николић: 2017.
 
Ненад Чанак: 2017-2018.
 
Андреа Тринкијери: 2018-2020.

Коментари (3)

Никад Крцун,заувек Дража!

30.06.2020. 21:52

Логично, капитен Дејан Милојевић.