АБА лига издала саопштење после бурног састанка

Бета

понедељак, 29. 06. 2020. у 18:50

АБА лига издала саопштење после бурног састанка
Скупштина кошаркашке АБА лиге одлучила је данас да АБА лига 1 и АБА лига 2 до сезоне 2024/25. броје 14 клубова

Скупштина кошаркашке АБА лиге одлучила је данас да АБА лига 1 и АБА лига 2 до сезоне 2024/25. броје 14 клубова.

Одлуком Скупштине, АБА лига у сезони 2020/21. почеће 19 септембра. Лигашки део играће се до 28. марта 2021, док је почетак плеј-офа заказан за 4. април, саопштено је након Скупштине регионалног такмичења.

По усвојеном систему такмичења, последњепласирани тим АБА лиге 1 неће имати право учешћа у наредној сезони, док ће претпоследњи тим и финалиста АБА лиге 2 играти бараж за место у АБА лиги.

Обзиром да присуство и развој корона вируса и даље носе велики број ограничавајућих фактора, Скупштина АБА лиге је одлучила да откаже АБА Суперкуп у сезони 2020/21.

На основу резултата у националном шампионату у сезони 2020/21 у АБА лиги 2 учествоваће: Горица, Хелиос Сунс Домжале, Ловћен 1947, МЗТ Скопље, Работнички, Слобода Ужице, Спарс, Сутјеска, Широки и Златибор.

Истовремено, Скупштина АБА лиге усвојила је критеријуме за попуну АБА лиге 2, на основу коју су специјалне позивнице добили Младост Земун, Студентски центар, Слобода Тузла и Подгорица.

Нова сезона у АБА лиги 2 почеће 23. септембра. Лигашки део играће се до 7. априла 2021, док ће плеј-оф почети 14. априла.

АБА лига и клубови ће детаљно пратити ситуацију са развојем вируса ковид-19, биће у сталном контакту са државним и здравственим организацијама и у складу са евентуалним ограничењима вршити усклађивање својих даљих корака, закључује се у саопштењу.

Медији су раније данас пренели да Партизан на данашњој Скупштини није дао сагласност да се власничка права Металца пренесу на ФМП пошто се црно-бели противе идеји да Црвена звезда има два клуба у АБА лиги. О предлогу Партизана да се ФМП избаци из АБА лиге требало би да се расправља на наредној Скупштини.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације