Миротић МВП сезоне у АЦБ лиги

В. С.

субота, 27. 06. 2020. у 20:51

Миротић МВП сезоне у АЦБ лиги

Никола Миротић фото: Н. Параушић

Док његов нови тим, Барселона, тек треба да се бори за титулу шампиона на турниру у Валенсији он је већ освојио једну индивидуалну награду - изабран је за најбољег играча сезоне
Никола Миротић се тријумфално вратио у шпанску кошарку. Док његов нови тим, Барселона, тек треба да се бори за титулу шампиона  на турниру у Валенсији он је већ освојио једну индивидуалну награду - изабран је за најбољег играча сезоне!

Дуго је изгледало да ће трофеј отићи у руке Реаловог плеја Факунда Kампаса који је водио у гласању, али је у финишу кампање Миротић добио више гласова. Николи је титулу донео просек од 19,5 поена, 5,7 скокова, 1,5 асистенција и просечан индекс вредности 24.

Гласали су навијачи, новинари, играчи и тренери. Миротић је био најбољи у три категорије, Kампасо је био бољи само у очима навијача.

Саиграчи Миротићеву титулу прославили тако штo су га бацили у базен!

НАЈБОЉА ПЕТОРKА
Изабрана је и најбоља петорка лиге. Плеј је Kампасо, бек шутер Kлемен Препелич (Хувентуд), крило Аксел Бутеј (Уникаха, на "четворци" је Никола Миротић (Барселона) а ценатр је Ђиорђи Шермадини (Тенерифе).

Од играча са простора бивше Југославије поменут је само још Бојан Дубљевић, пети међу центрима са 8 гласова (5 од навијача, 3 од новинара). Миротић је у овој категорији имао максималних 100 поена јер је био први на све 4 листе а између њега и Дубљевића стали су Шермадини (55 поена), Шенгелија (40) и Таварес 28.

Максималних 100 поена имао је и Факундо Kампасо док је Препелич добио 80.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације