Кузмићу прети осам година затвора

С. М.

понедељак, 22. 06. 2020. у 10:59

Кузмићу прети осам година затвора

Огњен Кузмић фото: ЕПА

У Бањалуци подигнута оптужница против кошаркаша Црвене звезде због изазивања саобраћајне несреће у којој су, осим њега, тешко повређене три особе
ОГЊЕН Кузмић, репрезентативац Србије и кошаркаш Црвене звзде, оптужен је да је пијан изазвао саобраћајну несрећу у којој су, осим њега, тешко повређене три особе. Због овог кривичног дела Кузмићу прети осам година затвора, потврђено је "Новостима" у Окружном јавном тужилаштву Бањалука.

- Подигнута је оптужница против Кузмића због сумње да је починио кривично дело угрожавање јавног саобраћаја, почињено на штету Б. И., М. М., и Ј. Д., појашњавају у Тужилаштву.

Иначе, поменута несрећа се догодила 14. јула прошле године у 5.00, на магистралном путу Бањалука - Приједор у Рамићима. Кузмић је у тренутку несреће свој теренац "порше кајен" возио 65 километара на час изнад ограничења, односно 125 километара на час на путу где је дозвољено 60.

Том приликом је у кривини где је била и смањена видљивост прешао у супротну траку и ударио у БМВ. У стравичном судару Кузмић је задобио тешке повреде, као и његов сувозач Богдан Илић. Са тешким повредама су прошли Марко Мијатовић и познати боксер из Приједора Дражан Јањанин који су се налазили у БМВ. Истрагом је утврђено да је Кузмић возио под дејством алкохола у тренутку несреће.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације