Соња Васић: Поносна сам на све што смо урадиле на Златибору

Танјуг

недеља, 21. 06. 2020. у 16:21

Соња Васић: Поносна сам на све што смо урадиле на Златибору

Кошаркашице Србије Фото: КСС

Мислим да смо одрадиле велики део посла на кондиционој спреми, поготово што нико није био сигуран колико су ти наши кућни тренинзи током пандемије имали ефекта - рекла је Васић

Кошаркашица Србије Соња Васић изјавила је да је задовољна досадашњим првим делом припрема на Златибору.


Група искуснијих репрезентативки Србије данас је завршила свој део припрема на Златибору, а у претходних седам дана вредно су радиле по програму селекторке Марине Маљковић.


- Морам да признам да сам веома поносна на старију групу и на све што смо урадиле овде на Златибору у претходних недељу дана. Мислим да смо одрадиле велики део посла на кондиционој спреми, поготово што нико није био сигуран колико су ти наши кућни тренинзи током пандемије имали ефекта - рекла је Васић за сајт КСС.


На Златибору до 25. јуна остаје млада група репрезентативки, која тек у перспективи треба да избори своје место у сениорском тиму.


- Потрудиле смо се да испунимо програм и план који је био зацртан и верујем да ће свима нама значити за овај летњи период припрема за сезоне. Можда је било мало чудно то што се припремамо, а немамо такмичење, али сама чињеница да смо на сваком тренингу све заједно морале добро да се ознојимо и намучимо, као тим нас је додатно зближила - закључила је Васић.


Кошаркашице Србије избориле су пласман на Олимпијске игре у Токију наредног лета, а до тада га очекују два ФИБА прозора у квалификацијама за Европско првенство, које ће се играти такоде наредног лета.


У новембру и фебруару српска репрезентација играце мечеве против Турске, Албаније и Литваније.


До сада Србија је савладалаТурску у Београду и Албанију у Драчу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације