У Дизниленду неће бити тестирања на дрогу током НБА сезоне

Новости онлине

уторак, 09. 06. 2020. у 09:46

У Дизниленду неће бити тестирања на дрогу током НБА сезоне

НБА лого фото: ЕПА

Играчи иначе током године имају шест изненадних испитивања урина на дрогу и то је одређено колективним уговором

НБА лига и Удружење играча договорили су се да у наставку сезоне 2019/2020 у Дизни ворлду да врше контролу супстанци за повећање перформансе допинг средстава, али неће бити изненадних тестирања на дрогу. Све провере овод типа су суспендоване након што су обе стране постигле споразум током пандемије вируса корона.


Играчи, током једне године, имају шест изненадних испитивања урина на дрогу и то је одређено колективним уговором. Током прекида такмичења од средине марта, тестирања без најаве су привремено елиминисана.


Марихуана је забрањена у НБА програму против дроге. Рекреативна и лековита употреба је дозвољена само у неким државама, а многи играчи се залажу за брисање те забране из каталога недозвољених супстанци. На Флориди, где се налази Дисни ворлд марихуана је илегална за рекреативну употребу. Поседовање до 20 грама је прекршај, кажњив до једне године затвора и новчаном казном до 1.000 долара. Међутим, током 2016. године град Орландо одобрио је смањење казне за поседовање до 20 грама, постављајући новчану казну у износу од 100 долара први пут и 200 други или осам сати школовања у заједници, односно образовања о дрогама.


Колективним уговором НБА предвиђена је минимална казна од две године суспензије за позитиван тест на дрогу. Играчи који буду ухваћени за коришћења супстанци за побољшање перформанси добиће забрану играња 25 утакмица. Ове сезоне то су већ осетили: Џон Колинс из Хавкса, Деандре Аитон (Санс) и Вилсон Чендлер (Нетс). За поновљено дело казна је 55 утакмица, а трећи пут суспензија би била на две године. Малик Монк (Хорнетс) је суспендован на неодређено време од почетка марта због испитивања на позитивне супстанце.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације