Кошаркашки тренер Дејан Милојевић после десет година напушта Мега Бемакс, а на клупи тог клуба замениће га Владимир Јовановић, саопштио је данас тај клуб.

Милојевић је, по окончању играчке каријере, 2010. године постао спортски директор Меге, а након тога је осам година са клупе предводио тим.

Он је данас, симболично, предао таблу новом тренеру Владимиру Јовановићу који је са Мегом потписао двогодишњи уговор.

Владимир Јовановић је 2010. године постао тренер Партизана и у наредне две сезоне је освојио пет трофеја и то једну АБА лигу, две титуле у Србији и два Купа Радивоја Кораћа.

Након Партизана каријеру је наставио у иностранству. Јовановић је успешно водио и У18 и У20 селекције Србије, освојивши са репрезентацијом до 18 година две златне медаље на Европским првенствима, 2009. у Француској и 2017. у Словачкој.

Јовановић је истакао да му је драго што су му се укрстили спортски путеви са Мегом.

- Мој почетак бављења тренерским послом је био везан за рад са младим играчима. Касније сам се и кроз репрезентативне акције афирмисао у раду са младима, а Мега је већ деценију и више позната по промоцији јако младих играча који после играју веома запажене улоге у великим тимовима и који стижу и до НБА лиге. По ономе што сам радио, за шта сам школован, начин на који сам сагледавао кошарку, ово је практично прилика где смо сви на истој таласној дужини - рекао је Јовановић, преноси клуб.

На питање какву Мегу можемо да очекујемо следеће сезоне, Јовановић је истакао да она мора да буде буде интезивна у сваком сегменту игре.

- Имам искуство са неким играчима Меге које смо заједнички прошли кроз репрезентативне акције. Дејан Милојевић је имао сјајне успехе са екипом, много квалитетних играча је изашло из тог система. Сигурно је да ћемо форсирати систем који је и до сада био и који је показао успех. Мега, пошто је млада екипа, мора у сваком сегменту игре да буде интезивна, без обзира који је то кошаркашки елеменат. То може бити скок, одбрана, брзина... - рекао је Јовановић.

- За шта год да се дохватимо, трудићу се да будемо интензивни јер та младост не може да вам гарантује увек права кошаркашка решења у овом тренутку њихових каријера које су на самом почетку. Грешке ће бити саставни део игре, али без обзира на то, интензитет и жеља морају да буду стални - навео је он.

Генерални менаџер клуба Горан Ћакић истакао је да су се амбиције клуба и Јовановића поклопиле.

- Велико нам је задовољство што ће нови тренер екипе бити Владимир Јовановић који је у досадашњој каријери поред клупских успеха, имао и одличне резултате у раду са младим играчима. Имамо пуну веру да ћемо и са Владимиром Јовановићем наставити да стварамо будућа велика кошаркашка имена НБА и европске кошарке - рекао је Ћакић.

Он је подсетио и на "немерљив" допринос Дејана Милојевића у развоју клуба у протеклих 10 година и најавио да ће га клуб на посебан начин испратити, о чему ће јавност бити обавештена у наредних неколико дана.