Председник КК Морнар из Бара Ђорђије Павићевић изјавио је да ће тај тим у следећој сезони за циљ имати пласман у Евролиги.


- Имаћемо тим који ће напасти пласман у Евролигу, кроз АБА лигу или Еврокуп- рекао је Павићевић за подгоричке Вијести.


Барани су већ почели да кроје тим за следећу сезону, пошто су довели Американца Тејлора Смита и Александра Лазића, доскорашње крило Приморске.


Претходних дана као ново појачање Морнара помињало се и кошаркаш ФМП-а Марко Јеремић, као и бивши крилни центар Будућности Ерл Кларк.


- Повезује се много играча са нама, многи нам се и нуде, јер хоће да дођу у Бар. Почећемо припреме са играчима које имамо на располагању, па ћемо онда видети да ли нам је потребно да неке позиције попунимо.


Одлуком да сезона у АБА лиги неће бити настављена, није одлучено ко ће у Еврокуп поред Партизана, а Павићевић истиче да ће се друго по квалитету европско такмичење сигурно играти у Подгорици, Бару и Љубљани.


- Евролига је послала пет пријава у седиште АБА лиге. Једну за Евролигу, која припада Црвеној звезди и четири за Еврокуп, које смо испунили Партизан, Будућност, Цедевита Олимпија и ми. Није дефинитивно одлучено, али мислим да ћемо сигурно играти у том такмичењу- закључио је Павићевић.