Приче о Еврокупу уз пиво: Ђорђевић о расту екипе, вирусу корона, Џордановом документарцу

Ми. Р.

петак, 29. 05. 2020. у 20:10

Приче о Еврокупу уз пиво: Ђорђевић о расту екипе, вирусу корона, Џордановом документарцу
Поштујем осталих седам тимова који су дошли до четвртфинала Еврокупа. Разговарати о томе ко је могао да освоји Еврокуп ове године је прича за уз пиво - прокоментарисао је Ђорђевић

ИМАО је Виртус из Болоње велике амбиције у овој сезони, али оне су угашене због пандемије вируса корона, која је захватила целу планету. Легендарни играч, а садашњи тренер италијанског клуба Александар Ђорђевић сматра да је његов тим направио корак напред и да ће само наставити да се подиже. Причао је и о другом по рангу европском такмичењу, кроз које је Виртус желео да стигне до Евролиге.

- Поштујем осталих седам тимова који су дошли до четвртфинала Еврокупа. Разговарати о томе ко је могао да освоји Еврокуп ове године је прича за уз пиво - прокоментарисао је Ђорђевић. - Радимо у том правцу, растемо и правимо резултате који су у паралели са растом клуба. Морамо још да напредујемо, али смо показали већ ове године да се у кратком периоду Виртус вратио и да на њега треба да се рачуна. Мој главни циљ је следећи: Да не гледамо на дрво испред нас, већ да гледамо целу шуму.

Ђорђевић је причао и о проблемима које је донео вирус. Италија је претходних месеци била једно од највећих жаришта у Европи...

- Рат не може да се пореди са карантином. Период рата је веома тежак, такође јер и знаш који је непријатељ испред тебе. Сада имамо непријатеље које не знамо. Живот је такав, мораш да реагујеш снажно, мораш да заштитиш породицу и пријатеље. Живот ме је научио да не мислим о ономе што се десило јуче. Јер када освојиш медаљу, има времена за славље, за цигару, пиће, али следећег јутра мораш да размишљаш о следећој обавези. Морамо да се боримо за нове циљеве.

Шеф стручног штаба Виртуса се у разговору осврнуо и на серијал "Последњи плес" о Мајклу Џордану, који је у последње време био у центру пажње међу љубитељима кошарке.

- Џордан има лекцију за све у ери у којој су људи играли са вредностима и менталном жестином. Имао сам среће што сам играо са таквим карактерима који су у документарцу - завршио је Александар Ђорђевић.

ТЕОДОСИЋ ЈЕ ШАМПИОН

ПРЕДСЕДНИК Виртуса Лука Баралди изнео је похвале на рачун капитена српске репрезентације, који је био ту за клуб када је помоћ била најпотребније.

- Милош Теодосић је велики шампион. Такав је и као човек. Кад је дошло до момента да клубу треба подршка играча због целокупне штете коју је проузроковала корона, он се први јавио и отворио. После је исто учинила и већина његових саиграча. Такав је дух овог тима.


ВИРТУС ЖЕЛИ ВОЛДЕНА

КОШАРКАШКИ клуб из Болоње, према писању италијанских медија, заинтересован је за довођење плејмејкера Партизана Корија Волдена, који има уговор са црно-белима до лета наредне године. Американац је посебну пажњу Виртуса скренуо сјајном партијом у "Паладоци". Тринкијеријев тим је тада забележио једну од битнијих победа ове сезоне, а Волден је имао МВП издање - 29 поена, индекс 33. У Еврокупу је просечно бележио 9,8 поена, 3,5 скокова и 2,8 асистенције.