Легенда Бостона: Брајанта бих бирао за победу, Џејмса ако хоћу забаву

Новости онлине

четвртак, 28. 05. 2020. у 11:42

Легенда Бостона: Брајанта бих бирао за победу, Џејмса ако хоћу забаву

Лари Брд фото: ЕПА

Лебронов карактер је другачији од Кобијевог и Мајкловог, рекао је Лари Брд у свом ретком јавном наступу
Када се помене Бостон Селтикс прва асоцијација је Лари Брд. Колико год година да прође од његовог времена под обручима овај белац, из жестоке конкуренције тамнопутих атлета НБА лиге, остаће синоним за екипу у зеленим дресовима. Старији савременик Џордана, Меџика, Џабара, Чемберлена... увек се држао по страни, далеко од јавних наступа и скретања пажње на себе.

Данас као тренер Бирд је дао свој суд о вечитој теми: Ко је бољи Коби Брајант или Леброн Џејмс?

"Коби је вероватно бољи због чињенице да су га жеље за победом, посвећеност да увек буде напреднији и постојање његове чврстине учинили да буде јединствен. Његов менталитет је био сличан ономе који је имао Мајкл Џордан", рекао је играч који је 13 сезона провео у Бостону, а 12 играо на Ол стару.

Бирд је имао и агрументе који су на страни Леброна. Он не сумња да би Џејмс, по другим критеријумима, био бољи од Брајанта:

"Ако бих желео да се забавим, као што сам то чинио са Билом Велтоном, изабрао бих Леброна. Сигурно би било забавније играти са њим због тога, али ако желите да победите и победите и победите, онда бих бирао Кобија. Није да Леброн није победник, само што је Брајантов начин размишљања био другачији. Џејмсов карактер је другачији од Кобијевог и Мајкловог".