Кошаркашки клуб Црвена звезда саопштио је да исказује задовољство великим јединством клубова у региону који су схватили озбиљност ситуације и чињеницу да играчи нису тренирали више од два месеца и што су на основу тога донели одлуку са се сезона у АБА лиги не настави.


- КК Црвена звезда обавештавајавност да је такмичарска сезона 2019-2020 у АБА лиги отказана, одлучено је на Скупштини регионалног такмичења које је одржано путем видео конференције. На Скупштини АБА лиге учествовали су сви клубови регионалног такмичења, а најважнија одлука са овог састанка је да се такмичарска сезона која је прекинута након некомплетног 21. кола половином марта и без плеј офа отказује – без шампиома и без испадања клубова у сезони која је отказана због вируса пандемије Цовид-19 - наводи се у саопштењу клуба са Малог Калемегдана.


Из Црвене звезде наводе да је ова одлука донешена на гласању великом већином клубова (8-2) и да је у потпуном стандарду и сагласју са одлуком коју је донела Евролига у понедељак о отказивању сезоне због “више силе” односно пандемије.


- Великом већином гласова (8-2) одлучено да ће АБА лига бити проширена у такмичарској сезони 2020-2021 са два клуба путем специјалне позивнице. КК Црвена звезда исказује задовољство великим јединством клубова у региону који су схватили озбиљност ситуације и чињеницу да играчи нису тренирали више од два месеца. У новим околностима, клубови ће имати довољно времена да се припеме за нову сезону која ће бити препуна изазова у ситуацији у којој су сви клубови и лига претрпели велику штету, али и које чека велика неизвесност због пандемије вируса Цовид-19 која још увек није завршена- стоји у саопштењу .


- Адвокатска канцеларија КК Црвена звезда и адвокатска канцеларија АБА лиге сачиниће споразум о вансудском поравнању у вези тужбе коју је КК Црвена звезда поднела надлежном суду у Загреб, а у складу са одлукама Скупштине АБА лиге којим је наложено да се правно у потпуности уреде нормативна акта АБА лиге, и по усвајању иста редовно ажурирају. О даљим корацима КК Црвена звезда ће обавештавати јавност у наредним данима- закључено је у саопштењу црвено-белих.