Председник Виртуса не седи скрштених руку: Аплицирали смо за место у Евролиги

Новости онлине

уторак, 26. 05. 2020. у 10:19

Председник Виртуса не седи скрштених руку: Аплицирали смо за место у Евролиги

Дворана Виртуса у Болоњи фото: ЕПА

Нема изненађења. Све се десило како смо и очекивали, рекао је Лука Баралди
Председник Виртуса Лука Баралди није изненађен одлуком Евролиге да се сезона прекине. Први човек клуба из Болоње, који се пласирао у четвртфинале Еврокупа, говорио је на ову тему за италијански лист "Ла република".

- Нема изненађења. Рекао сам пре два месеца да ће се сезона прекинути и то се десило. Било је у реду да се сачека и види ситуација, било је у реду и прекинути сезону. Евролига је била савршена, не као Италија, где су Савез и Лига ушли у непојмљиву збрку. Изолацијом на неко од острва, Сицилију или Сардинију са правом формулом, првенство Италије је могло да се заврши. Штета, биће ово запамћено као проклета година - рекао је Баралди.

Италијан је прокоментарисао и одлуку о тимовима који ће играти следеће сезоне Евролигу и Еврокуп. Он и његови сарадници не мењају амбиције.

- Очекивана је била и одлука о истих 18 екипа у Евролиги. Сада да видимо да ли ће сви желети да учествују. Панатинаикос, како се писало, има неке дилеме. Ако сви потврде учешће, ми немамо шансе. Већ смо аплицирали да нас узму у разматрање у случају да неке екипе одустану - јасан је план Виртуса.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације