Вујошевић о одлуци Евролиге: Неправда према Партизану, не волим када се решава за зеленим столом

Novosti online

понедељак, 25. 05. 2020. у 20:10

Вујошевић о одлуци Евролиге: Неправда према Партизану, не волим када се решава за зеленим столом

Душко Вујошевић Фото: Н. Параушић

Било је најнормалније када је у питању регион да се одреди турнир, неки модел такмичења којим би се дошло до шампиона АБА лиге - каже Душко

Бивши тренер Партизана Душко Вујошевић је прокоментарисао одлуку Евролиге да истих 18 клубова и наредне сезоне играју у елитном такмичењу.


- Када је реч о 11 клубова са А лиценцом, то није добро за кошарку, али они нису били спорни. У принципу не волим када се ствар решавају за зеленим столом, било је најнормалније када је у питању регион да се одреди турнир, неки модел такмичења којим би се дошло до шампиона АБА лиге, који би онда представљао регион у Евролиги. Новим спонзором „Гаспромом“ мења се позиција Зенита, он би могао да буде 12. екипа која добија уговор. Предвидео сам у једном интервјуу да се неће играти и да ће Звезда добити „вајлд кард“. Није добро за европску кошарку да се тако доносе одлуке, а нису добри ни ти десетогодишњи уговори- каже Вујошевић за „Спорт клуб“.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:Звезда остаје у Евролиги, Партизан у Еврокупу


Наглашава да то није фер према црно-белима.


- Апсолутно је неправедно према Партизану, а колико ја познајем Партизанову публику, она се неће предати и тек ће сада подржавати клуб више.


Легендарни стручњак није изненађен одлуком о прекиду сезоне.


- Највећи број Американаца вратио се кућама и нису показивали интересовање да се враћају због 5 одсторазлике у плати, а многи од њих имају и једногодишње уговоре - закључује Вујошевић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (7)

Bane

25.05.2020. 21:42

nepravda prema PArtizanu? Što ne pomenu EFES ...? bili su ubedljivo najači kandidati za osvajanje Evrolige ... pa ne kukaju ni deseti deo koliko vi, mislim na pristalice Partizana ... sezona je PONIŠTENA, i svako drugo rešenje osim ponavljanja iste sa istim akterima bilo bi nepravedno ...!

Glamoc

26.05.2020. 06:46

@Bane - Samo se ti ne javljaj.Ti si najveći grobar srpske košarke,uspeo si zavaditi I oči u glavi.