Бивши тренер Партизана Душко Вујошевић је прокоментарисао одлуку Евролиге да истих 18 клубова и наредне сезоне играју у елитном такмичењу.


- Када је реч о 11 клубова са А лиценцом, то није добро за кошарку, али они нису били спорни. У принципу не волим када се ствар решавају за зеленим столом, било је најнормалније када је у питању регион да се одреди турнир, неки модел такмичења којим би се дошло до шампиона АБА лиге, који би онда представљао регион у Евролиги. Новим спонзором „Гаспромом“ мења се позиција Зенита, он би могао да буде 12. екипа која добија уговор. Предвидео сам у једном интервјуу да се неће играти и да ће Звезда добити „вајлд кард“. Није добро за европску кошарку да се тако доносе одлуке, а нису добри ни ти десетогодишњи уговори- каже Вујошевић за „Спорт клуб“.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Звезда остаје у Евролиги, Партизан у Еврокупу


Наглашава да то није фер према црно-белима.


- Апсолутно је неправедно према Партизану, а колико ја познајем Партизанову публику, она се неће предати и тек ће сада подржавати клуб више.


Легендарни стручњак није изненађен одлуком о прекиду сезоне.


- Највећи број Американаца вратио се кућама и нису показивали интересовање да се враћају због 5 одсторазлике у плати, а многи од њих имају и једногодишње уговоре - закључује Вујошевић.