Одлука је донета. Евролига и Еврокуп су завршени. О свему томе је после данашњег састанка на конференцији причао Ђорди Бертомеу.


- Била је ово најтежа и најтужнија одлука у нашој историји. У исто време и најбоља за све учеснике. Пробали смо све што смо могли, без промене система и броја учесника, али није могло. Главна забринутост је била безбедност и здравље играча, а не финансије. Радимо на новој сезони, вратићемо се јачи. Нико не размишља да напусти Евролигу после свега што се са короном догодило. Радимо на разним стратегијама - рекао је Бертомеу.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Човић: Били смо опуштени, знали смо да људи у Евролиги неће подлећи лобирањима, мутним радњама и притисцима испод и изнад стола


Упитник је и око навијача на трибинама.


- Тешко је сада о томе говорити, можда ће у неким земљама бити публике, у некима не.


Осврнуо се на националне и регионалне шампионате, међу којима је и АБА лига. Пре свега се то односило на екипе попут Партизана и Виртуса који су пружали добре партије у својим такмичењима.


- Разумем да су неке екипе биле прве у својим такмичењима, али има и тим који је први у Евролиги, па не значи да заслужује да буде шампион. Исто се односи и на Еврокуп. Разумем да постоје клубови који желе да буду део Евролгие наредне сезоне и поносан сам због тога и њихове жеље, али морају да разумеју да је ово био изузетак. Пресудила је жеља да будемо константни.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Звезда остаје у Евролиги, Партизан у Еврокупу


Један од градова који је највише изгубио је Келн, јер је тамо требало да се одржи завршница Евролиге ове сезоне.


- Рано је сада да причамо хоће ли Келн бити домаћин наредне године. Разговарамо, видећемо. Сигуран сам да ће следећа сезона бити најбоља икада и да не може да се говори како је нека екипа изгубила више од друге. Сви смо због пандемије вируса корона изгубили - закључио је Бертомеу.


СПОНЗОРСТВО
Постоји доста спекулација да би "Гаспром" могао да замени "Туркиш Ерлајнс" као спонзор Евролиге. Од тога, према речима Бертомеуа, неће бити ништа.
- Немамо у плану промену имена главног спонзора. Задовољни смо сарадњом коју имамо и која траје толико дуго. Видео сам и приче о "Гаспрому", али се о томе није преговарало - тврди Бертомеу.