НБА лига разговара са компанијом Дизни

Бета

23. 05. 2020. у 22:32

НБА лига разговара са компанијом Дизни
Управа НБА лиге разговара са компанијом Волт Дизни о могућности да се кошаркашка сезона одигра на имању те компаније, од средине јула на Флориди

Управа НБА лиге разговара са компанијом Волт Дизни о могућности да се кошаркашка сезона одигра на имању те компаније, од средине јула на Флориди.

Сезона у НБА лиги прекинута је 11. марта због пандемије корона вируса, а у лиги се надају да би такмичење могло да се настави средином јула.

Управа лиге разговара са компанијом Дизни како би се утакмице играле у спортском комплексу ЕСПН, огромном кампусу на Дизнијевом имању у близини Орланда.

Портпарол НБА Мајк Бас рекао је да су разговори за сада информативни и да би тај комплекс, осим за утакмице, могао да послужи и за тренинге и становање.

"Наш приоритет је и даље здравље и безбедност свих учесника, сарађујемо са стручњацима за јавно здравље и Владом на свеобухватном сету смерница како бисмо осигурали да постоје одговарајући медицински протоколи и заштита", рекао је он.

Кампус се простире на 225 хектара, има бројне хале у којима истовремено могу да се играју утакмице.

На целом Дизнијевом комплексу има скоро 24.000 хотелских соба.

НБА лига ради на бројним сценаријима за повратак такмичења, у склопу којег ће се обављати редовна тестирања на корона вирус.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације