Кошаркаш Голден Стејта Стефен Кари рекао је да је апсолутно спреман да се врати на терен, али да мисли би било тешко играти против противника који је претходно био заражен корона вирусом.

Сезона у НБА лиги прекинута је 11. марта због пандемије, а у лиги се надају да би средином јула могло да се настави такмичење.

Играчима је дозвољено да тренирају у изолацији у клупским центрима, а очекује се да ће НБА лига 1. јуна објавити смернице у вези са плановима за тренирање у групи.

Упитан да ли је спреман за повратак, Кари је рекао: "Апсолутно, мислим да јесам".

"Обавили смо много разговора, а разговори ће се наставити како би се сазнале додатне информације, пошто сви разумеју како то треба безбедно урадити, најбоље што можете", навео је Кари, пренео је Скај.

Међутим, Кари је рекао да повратак мора имати смисла, а говорио је и о потенцијалном игрању против противника који је претходно био заражен новим вирусом.

"Човече, то би било тешко. Ако је то прави сценарио, ако покушаш да играш, а нема вакцине, нема начина да стварно гарантујемо да нико неће добити вирус. Када сви кажу да су спремни да играју, онда знају на шта се обавезују. А ако не, ако нема смисла у томе, онда нећете видети лопту", рекао је троструки НБА шампион.