Некадашњи хрватски кошаркаш Тони Кукоч каже да је разговарао са Мајклом Џорданом о документарној серији "Ласт Данце". Он је то открио у великом интервјуу за грчки "Спорт24".

"Разговарали смо пре неколико дана и рекао сам му да сам срећан што се 'Последњи плес' завршава. Знате зашто? Зато што сам у последње три недеље добио више телефонских позива него у претходних 20 година",рекао је Кукоч.

Кукоч истиче да му је Дражен Петровић 1990. саветовао да не иде одмах у Чикаго Булсе, који су га те године драфтовали.

"Дражен ми је то саветовао и мислим да је то била добра одлука", додао је он.

Кукоч је јасан по питању ГОАТ-а.

"Врло лако ми је одговорити на питање ко је ГОАТ. Мајкл Џордан је кошарку учинио глобалним спортом. Тешко је упоређивати Леброна Џејмса и ову еру са оном када су владали Меџик и Бирд. Тешко је одабрати највећег, али дајем предност Џордану јер мислим да би био најбољи у свакој ери",закључио је Кукоч.

Прослављени хрватски кошаркаш упоредио је европске тренере са колегама из НБА лиге и истакао да би неки амерички играчи имали проблема на Старом континенту.

"Родман би имао проблема да је играо у Европи или имао тренера из мог времена. Волим све моје тренере и знам колико су били сјајни. Мислим на Божидара Маљковића, Жељка Павличевића, Душана Ивковића, Петра Скансија и Светислава Пешића... Код њих сте знали ко шта сме. Било је логично - 'Ја сам тренер и морају сви да ме слушају'. Однос Божидара Маљковића и Душка Ивковића према играчима је био мало другачији, али то је нормално", изјавио је Кукоч.

Хрват је током славног периода Булса сарађивао са Филом Џексоном.

"Оно што ми се свидело код њега је дам поред тога што има знање, има и посебну способност да вам уђе у душу и разуме вас као човек и личност. Могао је да види 'унутар тебе'. Шта волиш, колико издржаваш и која су ти ограничења. Нема много људи тај дар", истакао је некадашње крилни играч.