Велика аукција спортских ствари легендарног кошаркаша Кобија Брајнта биће одржана ове недеље у Лос Анђелесу, а прикупљени новац одлази у хуманитарне сврхе. У понуди ће се наћи: дресови Лос Анђелес Лејкерса које је звезда НБА лиге носила на важним мечевима, комплетна опрема из финалне серије у сезони 1999/2000, црна трака у знак сећања на Вилта Чемберлена, мајице, патике, знојнице, траке...

- Оваква аукција је осликавање живота и каријере Кобија Брајанта. Нажалост, изгубили смо га у несрећним случајем ове године, али се зато појачала жеља људи да имају нешто што ће представљати сећање на њега, вредну и неуморну легенду. - рекао је Мартин Џеј Нолан, извршни директор аукције.

Ово неће бити само аукција, биће један од омажа о Брајанту као човеку и спортисти.

- Људи траже излаз из реалности, а један од излаза су приче о Кобију. Био је фантастичан спортиста, са невероватним радним навикама током целе каријере. Провео је 20 година носећи дрес Лејкерса. Људи не желе да имају предмете који су му припадали само због емотивне повезаности, они знају да тако имају прилику да кроз те ствари имају и сећање на њега.