Дени Авдија: Лука Дончић је сјајан играч, ком се наместио савршен сценарио у каријери

Новости онлине

уторак, 19. 05. 2020. у 11:23

Дени Авдија: Лука Дончић је сјајан играч, ком се наместио савршен сценарио у каријери

Лика Дончић фото: ЕПА

Видео сам га пре неколико година и помислио зашто не бих и ја био као он? каже узданица Макабија
Млади кошаркаш Дени Авдија (19) је бисер Макабија и свестан је да би могао заблистати на неком од НБА драфтова. Он је као свој одраз у одгледалу одабрао Луку Дончића

Младић који је рођен у Израелу, а порекло вуче са простора некадашње СФРЈ, био је гост у подкасту свог саиграча Омрија Каспија. У тој емисији Авдија је истакао како му нико ништа није поклонио кроз каријеру и напоменуо да је у његовим годинама веома тешко заслужити 20 минута у игри првог тима, осим ако нисте Лука Дончић.

"Видео сам га пре неколико година и помислио зашто не бих и ја био као он? Могао бих исто да постигнем. Мислим да је кључ у зрелости и преузимању одговорности. Ако се то савлада можеш да добијеш минуте и постанеш важан део ротације", рекао је Дени.

Дени Авдија   фото: ЕПА

Авдија је препун речи хвале за некадашњег играла Реал Мадрида, данас узданицу Даласа. Међутим, имао је и малу опаску која се односи на битан фактор у свачијој каријери - срећу.

"Осим што је Лука сјајан играч, мислим да је имао много среће у каријери. Убацивање 30 поена у НБА није нешто што само добијете и радите за то добро. Мислим да није могао да се нађе на бољем месту у право време и да стигне до бољег тренера од овог ког сада има, а то је срећа коју већина нема. Све што је било у Даласу када је дошао био је савршен сценарио за њега", рекао је Дени Авдија.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације