Звезда после више од два месеца тренирала у хали: Коме треба ово такмичење?

В. Прерадовић

18. 05. 2020. у 15:26

Звезда после више од два месеца тренирала у хали: Коме треба ово такмичење?

Тренинг Звезде Фото: КК Црвена звезда

Да ли је то због неке суве историје или жеље да се тимови изборе за пласман - пита се Драган Шакота

КОШАРКАШИ Црвене звезде данас су ушли у халу „Александар Николић“ први пут од 11. марта, када су одрадили тренинг пред пут у Мадрид и утакмицу са Реалом, која није одиграна због проглашења вирусне пандемије.


После седам дана увођења у тренажни процес на отвореним теренима Малог Калемегдана, стали су на паркет подељени у групе по шест играча, како би се придржавали свих прописаних мера за тренирање у затвореном простору. У томе је помогло руководство СЦ „Ташмајдан“, које је обезбедило све услове за повратак црвено-белих у своју „кућу“. Тренер Драган Шакота одржао је иницијални тренинг у трајању од 90 минута, током којег се стриктно водило рачуна о тренутном физичком стању играча после двомесечне изолације.


- Резултати тестова су били такви да смо сматрали да је у претходних седам дана боље бити мало напољу, на сунцу и ваздуху – рекао је Шакота. - Створена је добра основа да се уђе у дворану и почне друга врста посла. Тренинзи са лоптом, ту је и теретана. Овде су идеални услови за припреме.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Пешић за "Новости": Не би ми сметало да са маском освојим титулу у Београду


Црвено-белима и даље недостаје страна седморка: Били Берон, Лоренцо Браун, Стратос Перпероглу, Џејмс Гист, Кевин Пантер, Чарлс Џенкинс и Калин Лукас.


- Волели бисмо да имамо овде све играче, али ово је оно чиме сада располажемо. Треба полако дизати све функције организма до нивоа који захтева кошарка. Значи, да могу да се крећу и трче у свим правцима и да играју добру одбрану. Посебно је за добру одбрану потребан висок ниво физичке спреме.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Руковање "не", кошарка "да": Анонимно писмо играча Макабија


Одлука о наставку евролигашке сезоне очекује се до 24. маја, три дана касније биће одржана седница Скупштине АБА лиге.


- Још смо у фази кад не знамо шта ће бити, размишљамо као да ћемо сигурно играти и желимо да тренирамо на тај начин. Евентуално прикључивање осталих играча, који ће доћи из другог ритма, свакако представља проблем. То су објективне околности, чију цену ће плаћати сви клубови. Како год радили у овом периоду, такмичарска форма неће бити као у тренутку прекида. Имамо искрену жељу да се све врати у нормалу, да смо здрави и бавимо се оним што волимо. Али, то је само наша жеља, реалност је другачија. Kоме ће бити потребна ова кошарка и ово такмичење? Да ли је то због неке суве историје или жеље да се нађе у неком одређеном такмичењу - упитао се Шакота.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације