Звезда завршила припреме на Калемегдану: Црвено-бели од данас на паркету

В. П.

18. 05. 2020. у 08:14

Звезда завршила припреме на Калемегдану: Црвено-бели од данас на паркету

Црвено-бели на Калемегдану Фото АБА лига

После седам дана постепеног увођења у тренажни процес под небом на теренима Малог Калемгедана, кошаркаши Црвене звезде данас улазе у халу "Александар Николић"

ПОСЛЕ седам дана постепеног увођења у тренажни процес под небом на теренима Малог Калемгедана, кошаркаши Црвене звезде данас улазе у халу "Александар Николић", где ће наставити припреме за и даље неизвестан наставак сезоне.

Стручни штаб са првим тренером Драганом Шакотом на челу окупио је све домаће играче који су под уговором, као и јединог странца који је остао у Београду - Мајкла Оџа. Уз нигеријског дива, на паркет ће се преселити капитен Бранко Лазић, Огњен Добрић, Владимир Штимац, Дејан Давидовац, Марко Јагодић Куриџа, Бориша Симанић, Немања Ненадић, Никола Јовановић, Марко Павићевић и Лазар Васић.

Јадрански и српски шампион и даље је без шесторице странаца, који су по проглашењу ванредног стања отишли у своје земље: Чарлса Џенкинса, Лоренца Брауна, Стратоса Перпероглуа, Билија Берона, Калина Лукаса и Кевина Пантера. Претпоставка је да се неће враћати пре одлуке Евролиге о наставку сезоне, која би требало да буде донета најкасније до 24. маја.

Током периода проведеног на Малом Калемегдану, главну реч је имао кондициони тренер црвено-белих, професор Александар Лукман. Основни циљ је испуњен, екипа се вратила на терен и почела да враћа снагу, али и први пут од 11. марта "осетила" кошеве. Терени под зидинама тврђаве неће остати празни, јер ће од понедељка на њима тренирати све млађе селекције Црвене звезде.

Боравак на месту где је стварана кошарка на овим просторима, представљао је јединствену прилику да се многи подсете како је то било пре више деценија, када су се на Калемегдану играле и првенствене утакмице.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)