Кошаркаши Црвене звезде од понедељка ће наставити са тренинзима у хали "Александар Николић" (Пионир) у Београду, саопштио је клуб.

"За наш сениорски тим сада следи наредни корак и селидба у халу '"Александар Николић",  где ће се одржавати тренинзи од понедељка, али гужве на нашим отвореним теренима неће недостајати јер ће од понедељка на три терена тренирати све млађе селекције КК Црвена звезда почев од пионира - стоји у саопштењу клуба са Малог Калемегдана.

Црвено-бели су у претходних седам дана обавили прву основну фазу припрема за евентуални повратак на терен, пошто су обавили све неопходне тестове, укључујући и тестирање на вирус Цовид-19-

Током шест дана тренинга на отвореним теренима на Малом Калемегдану после двомесечне паузе, акценат је стављен на постепено увођење играча у тренинг након паузе која је за професионалне спортисте била изузетно дуга.

Стручни штаб на челу с Драганом Шакотом окупио је све домаће играче који су под уговором са КК Црвена звезда, као и једног страног играча Мајкла Оџа.

На прозивци су били капитен Бранко Лазић, Огњен Добрић, Владимир Штимац, Дејан Давидовац, Марко Јагодић Куриџа, Бориша Симанић, Немања Ненадић, Никола Јовановић, Марко Павићевић и Лазар Васић.

- Сви момци су одрадили у претходним данима све што је од њих тражио стручни штаб и у овој фази повратка на терен, на првом месту кондициони тренер црвено-белих професор Александар Лукман. Основни циљ је испуњен, екипа се вратила на терен и почела да враћа снагу, али и по први пут после 11. марта "осетила" кошеве. Повратак у нашу кућу и на место где је стварана кошарка на овим просторима без обзира на чињеницу да се догодио у ванредним околностима, представљао је јединствену прилику да се многи врате у прошлост и подсете како је то било пре више деценија када су се на теренима КК Црвена звезда играле и првенствене утакмице - наводи се у саопштењу црвено-белих.