КОШАРКАШИ Црвене звезде прошли су детаљне медицинске прегледе после двомесечне паузе, како би се утврдило њихово здравствено стање пре него што се врате физичким активностима.

-Играчи су тестирани, чекамо резултате. Урађене су контроле крви и урина, први резултати показују да су играчи имунолошки у јако лошој позицији – рекао је председник клуба Небојша Човић у јутарњем програму ТВ „Пинк“. - Код двојице или тројице резултати су били задовољавајући, односно имали су изнад 75 такозваних јединица. Остали су између 30 и 40. Када добијемо резултате Ковид тестова, уследиће физичко тестирање. Када све то прође, кренуће лагани тренинзи на отвореном. Кажем лагани, јер видите шта се десило Луки Јовићу. Шутнуо је лопту и сломио стопало.

Први човек црвено-белих истиче да је потребно прилагодити брзину повратка у редовно стање у свим областима, па и у спорту.

-Немамо одговоре на многа питања. Да ли се вирус преноси знојем, да ли ће нам се вратити Американци? Не знамо да ли ће се наставити Евролига, не знамо ни шта ће бити са АБА лигом, у којој постоје и неки додатни проблеми. Осим тога, финансијско стање у клубовима је изузетно тешко, биће великих проблема – констатује Човић.