СПОРТИСТИ у нашој земљи се полако враћају на тренинге, а министар омладине и спорта Вања Удовичић изјавио је, гостујући у Јутарњем програму ТВ Прва, да је Србија прошла пробни период и да се спорт враћа у своје редовне активности. Додао је, такође, да су се спортисти придржавали свих мера које је медицинска струка прописала и да је на тај начин одговорно послата порука друштву.

- Нама су главни оријентир одлуке међународних организација. УЕФА је изашла са јасним планом и програмом и даје инструкције фудбалским савезима Европе, као што је и ФИФА, прва од свих осталих спортских федерација - рекао је Удовичић, прецизирајући да су од сутра у Србији дозвољени и тренинзи у затвореном простору.

Министар је говорио и о кандидатури Београда за завршницу Евролиге, истакавши да је он лично оптимиста због свега што је главни град у претходном периоду радио, али да то није гаранција да ће Београд добити домаћинство.

- У претходних пет година били смо организатори ЕП у кошарци за жене, организовали смо квалификациони турнир за ОИ 2016. и сада женски квалификациони турнир, у једном дану прихватили турнир из Кине... Показали смо да имамо способност и капацитете, одигран је фајнал-фор у Београду... Када сте показали светској и европској кошарци да постављате стандарде, да се други са вама пореде, онда ми то даје охрабрење и снагу. Мислим да је, ако је то могуће, важно да организујемо што већи број међународних такмичења у Србији, да отворимо врата и да промовишемо нашу земљу - нагласио је Удовичић.

СВЕ ОЧИ УПРТЕ У ОДЛУКЕ НБА
- ОНО што је сада главна недоумица - чекамо одлуку НБА као једног од покретача светске кошарке, јер ће се одлуке Евролиге, односно ФИБА Европе и света, доносити на основу одлука НБА лиге. Рукомет, ватерполо и одбојка су изашли са јасним ставовима, отказана су сва међународна такмичења. Став је да се отказују домаћа такмичења, тако да смо сведоци да се у највећем делу земаља Европе неће играти - рекао је Удовичић.