Kошаркашице Србије фаворити су за освајање медаља на Европском првенству и Олимпијским играма 2021. године, сматра бивша југословенска кошаркашице Разија Мујановић.

Изабарнице Марине Маљковић на ОИ у Токију браниће бронзу освојену 2016. године у Рију, а месец дана пре олимпијског турнира кошаркашице Србије очекује ЕП, за које су у току квалификације.

Медаља из Бразила била је прва освојена у женској кошарци после сребра Југославије на Олимпијским игра 1988. године, када је Мујановић са својим саиграчицама постала олимпијски вицешампион.

"Србија је у сваком случају кандидат за једну од медаља, али биће тешко да се након једног великог такмичења поново оде на друго велико такмичење. Kолико ће имати снаге, како темпирати форму за два такмичења која су веома близу...Или ће Марина морати нешто да ризикује. Да ли ЕП, да би праву форму екипе темпирала за ОИ. Ту је мала неизвесност, тешко је предвидети", рекла је Мујановић Тањугу.

Чланица ФИБА Одбора за женску кошарку Соњу Петровић Васић сматра кошаркашким бисером региона.

"Мени се стил Соње Петровић највише допада. Соњу познајем када је имала 16-17 година, када се већ видело да је веома перспективан играч. Мислим да је то кошаркашица која много значи за репрезентацију Србије", закључила је Мујановић.

(Kрај) дпо/ву