Марина Маљковић: Све треба да стане, да се заврши тако како јесте

Тањуг

недеља, 19. 04. 2020. у 10:53

Марина Маљковић: Све треба да стане, да се заврши тако како јесте

Марина Маљковић

Због здравља спортиста, тренинга и огромне паузе, треба раније да се крене. Посебно што се женске кошарке тиче - каже селектор кошаркашица Србије
Селекторка женске кошаркашке репрезентације Србије Марина Маљковић изјавила је да је најбоље решење да се сва првенства зауставе и крене са припремама за нову сезону.

- Све треба да стане, да се заврши тако како јесте. Имамо ситуацију са Kином, где је у мушкој кошаркашкој лиги направљена грешка. Лига је требало да се настави у априлу, па је померена за мај, па на крају за јул. Оглагања нису решење, јер све ово што се дешава је много озбиљно. По мом мишљењу једино логично и разумно решење је да све престане и да се све обустави - каже Маљковићева.

Марина сматра да би из тог разлога требало почети раније са припремама за наредну сезону.

- Под претпоставком да све прође у јуну месецу, зашто не бисмо почињали раније неке наше клупске припреме. Оне крећу у септембру, октобру, можда је разумно да се крене раније. Нека то буде и август. Због здравља спортиста, тренинга и огромне паузе, треба раније да се крене. Посебно што се женске кошарке тиче, јер на чекају квалификације у новембру и ЕП - поручује српска селекторка.