Легендарни кошаркаш Ирвин Меџик Џонсон изјавио је да ће се утакмице играти пред празним трибинама, ако НБА одлучи да настави сезону.

Такмичење у најјачој кошаркашкој лиги на свету прекинуто је 11. марта због пандемије вируса корона, а некадашња звезда Лос Анђелес Лејкерса каже да играње без присутва гледалаца неће представљати никакав проблем играчима да се прилагоде томе.

- Има наде и мислим да је потребна само једна утакмица да се кошаркаши прилагоде игрању на терену без публике на трибинама - Џонсон у интервјуу за "CNN".

Бивши председник Лејкерса верује да ће професионални спорт играти важну улогу у оздрављењу нације после завршетка пандемије вируса Ковид 19.

- Потребан нам је спорт, посебно у оваквим временима, али само ако се води брига о свима. Верујем да ће се спорт вратити, највероватније без навијача на трибинама.

Он сматра да НБА неће покренути сезону док се криза са вирусом у САД не стабилизује и док сви играчи не буду могли да буду тестирани.

- Доћи ће време, а комесар Адам Силвер је направио сјајан посао са НБА. Он жели да сви играчи буду сигурни пре него што се врате на терене. Мислим да ће се спорт вратити. Само је питање времена када ћемо бити сигурни да је вирус под контролом и да не погађа целу земљу. Kада те бројке падну и стабилизирају се, спорт ће се вратити - закључио је Џонсон.