Потпредседник АБА лиге и председник KK Морнар Ђорђије Павићевић рекао је да би регионална лига била завршена пре 20 дана да нема уласка у Евролигу.

- Да нема тог плеј-офа и уласка у Евролигу, лако бисмо сви ми донели одлуку. Сигурно да би АБА лига била завршена пре 20 дана - рекао је Павићевић за ТВ Вијести.

Регионална кошаркашка лига због епидемије вируса корона прекинута је коло пре краја лигашког дела, а Павићевић истиче да ће одлука када ће се наставити сезона, да ли ће се уопште наставити или какав ће бити њен епилог, донети у складу са планом Евролиге.

- Евидентно је да су нам везане руке и да нећемо моћи да донесемо ниједну паметну одлуку у овом тренутку. Чекаћемо Евролигу која ће донети убрзо њен план одигравања утакмица, то ће нам бити окосница да АБА лигу приведемо крају - истакао је Павићевић.

Kако каже, АБА лига ће се наредне сезоне, по свему судећи, играти у нешто другачијем формату.

- Постоје велике шансе да ће се АБА лига проширити на 14 клубова, да ће се само одиграти плеј-оф или фајнл-фор прве четири екипе, јер сви знамо колики је улог свих тих екипа за наредну сезону - закључио је Павићевић.