Председник КК Црвена звезда Небојша Човић изјавио је да ће пандемија корона вируса променити свет и локално и глобално, као и да је неминовно да дође до промена у свим сегментима живота, па самим тим и у спорту.

Специјализовани кошаркашки портал "Јурохупс" анализирао је како ће актуелна ситуација утицати на наредну сезону, учешће клубова у одређеним такмичењима, као и на финансијски моменат самих клубова, а један од саговорника био је и Човић.

- Ситуација, не само у Србији већ и глобално, веома је тешка и комплексна. Сада је проритет очување живота. Када опасност од вируса прође јасно је да и локално и глобално мора доћи до промена у свим сегментима живота, а не само по питању спорта. Све ово ће ударити на економију, финансијске системе и несумњиво ће доћи до промена и у спорту - рекао је Човић, преноси Јурохупс.

Пви човек клуба са Малог Калемегдана истакао је да је сада највећи проблем тај што је цео свет изненађен, да има много непознаница око пандемије и да не постоје одговори на многа питања.

- Када услови буду стекли и када будемо безбедни, разговараћемо о свим темама. До тада, примарни и једини циљ је да се очувају животи. Желим да искористим прилику да пожелим добро здравље играчима и представницима клубова у Европи и свету у овим тешким временима за све нас - закључио је Човић.