Гасол у Барселони? То је атрактивна идеја

Тањуг

понедељак, 06. 04. 2020. у 11:27

Гасол у Барселони? То је атрактивна идеја

Пау Гасол фото: ЕПА

Kада сам из Барселоне отишао у Мемфис, увек сам размишљао о повратку. Видећемо, можда ћу успети, а можда не. Има индиција за повратак - рекао је легендари шпански центар
Легендарни шпански кошаркаш Пау Гасол изјавио је да размишља да се врати у Барселону и да играчку каријеру заврши у клубу у ком је поникао. Kрајем новембра прошле године, 39-годишњи центар раскинуо је сарадњу са НБА лигашем Портландом.

- То је атрактивна идеја. Kада сам из Барселоне отишао у Мемфис, увек сам размишљао о повратку. Што сам дуже остајао да играм у НБА, то ми је изгледало све теже изводљиво. Мој брат Марк је скоро говорио о жељи да каријеру заврши у Ђирони и разумем га. Ђирона му значи исто колико и мени Барселона. Видећемо, можда ћу успети, а можда не. Има индиција и за повратак, али исто тако и да играм у најјачој лиги и са најбољим кошаркашима - рекао је Гасол, преноси портал "Јурохупс".

Током НБА каријере, један од најбољи шпанских кошаркаша у историји био је члан Мемфиса, Лос Анђелес Лејкерса, Чикага, Сан Антонија, Милвокија и Портланда.

Са репрезентатицијом Шпаније има чак 11 медаља са највећих такмичења, међу којима су три европска злата и једно светско.