У ТРЕНУТКУ када је проглашено ванредно стање због вирусне епидемије, крилни центар Црвене звезде Марко Јагодић Куриџа играо је најбољу кошарку од доласка из словеначке Приморске. Међутим, игра је сада ниско на листи приоритета 32-годишњег Задранина, који се придружује апелу да сви поштују упуства лекара и надлежних институција.

- Некад ми је невероватно када видим колико се неке ствари игноришу, посебно савет о дистанцирању као једином за сада знаном и поузданом начину да обуздамо ову епидемију – каже Куриџа за клупски сајт. - Не могу да верујем када видим да, и поред свих жртава и бројних заражених, има појединаца који мисле да су важнији од свих. Настрадали и заражени нису бројеви, већ људи, нечији очеви, мајке, браћа, сестре. Зато још једном молим све да се придржавамо свих мера, јер ћемо онда моћи да причамо ускоро о оним обичним стварима које чине живот нормалним и лепим. А тада ћемо да причамо и о кошарци. Сада је то у другом плану. Ово је живот и питање здравља свих нас, а не игра.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Будућност има предлог за завршницу АБА лиге: Хоће ли остали клубови прихватити?

Време проводи у кућним условима са супругом и децом.

- Играмо се, гледамо филмове, покушавам и да тренирам помало, али то је у оваквим условима готово немогуће. Спортисти имају искуства са изолацијама пред неке важније утакмице, али не овако радикалним, нити је ова трагична ситуација упоредива са било чим са чиме смо се сусретали до сада. Стање је изузетно тешко, није лако када се борите против невидљивог непријатеља и слушате да умиру људи свакодневно. Најважније је да се придржавамо инструкција, будемо дисциплиновани и надамо се да ће ово проћи што пре.

Скоро месец дана од победе над Макабијем, црвено-бели нису видели кошаркашки терен.

-Нисмо до сада били у оваквој ситуацији. И када се заврши сезона, у обавези смо да лагано одржавамо форму током одмора. Никад опуштање није трајало дуже од недељу или две. Сада смо већ месец дана ван ритма и сва је прилика да ће још потрајати. Радимо неке основне вежбе колико је могуће, али све је то далеко од такмичарског ритма. Међутим, не желим много да причам на ту тему у овој ситуацији.

НИКО НЕ РАЗМИШЉА О КОШАРЦИ
ЈАГОДИЋ Куриџа истиче да су мисли првотимаца Звезде далеко од терена.
- Чујем се са момцима, у сталном смо контакту, али нико не размишља о кошарци. То је сада нека друга тема, најважније је да се ово заврши. Када и како, видећемо. Ситуација је алармантна свуда у свету – каже крилни центар црвено-белих.